LTO Nederland wil aanvulling op Agro-Nutrimonitor
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

LTO Nederland wil aanvulling op Agro-Nutrimonitor

  • 10 november 2022

Eind oktober 2022 publiceerde de WUR in opdracht van de ACM de Agro-Nutrimonitor. LTO Nederland reageert op het onderzoek, dat vooral de jaren 2018-2020 betreft.

De organisaties waarderen de inspanningen van het ministerie van LNV en de ACM om met de Agro-Nutrimonitor land- en tuinbouwmarkten transparanter te maken, met inbegrip van de verdeling van de marges in de keten. Transparantie blijft een zorgpunt, evenals het vertrouwen van consumenten in duurzaamheidsclaims. Er blijven ook veel vragen over de mechanismes achter de procentuele marges. Prijs zegt niet alles: het gaat ook over rendement op geïnvesteerd vermogen en over wie de risico’s draagt van misoogsten en calamiteiten zoals corona.

De waardering van consumenten voor de meerwaarde van duurzamere producten blijft een zorg en wordt niet vanzelf in de markt opgelost. Wijziging van marktregels (mededinging) of meer subsidie: ergens moet er iets veranderen. LTO Nederland vindt daarom dat er een vervolg moet komen op de Agro-Nutrimonitor.

Lto.nl

Bron: LTO Nederland