Langere houdbaarheid door nieuwe verpakkingstechniek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Langere houdbaarheid door nieuwe verpakkings­techniek

  • 13 juli 2022

PerfoTec en Oerlemans Plastics zijn een samenwerking gestart om verpakkingen voor groente, fruit en bloemen verder te verduurzamen. De machinefabrikant en verpakkingsproducent creëren een unieke verpakkingstechniek waardoor de houdbaarheid wordt verlengd en daardoor (voedsel)verspilling gereduceerd. Dankzij deze techniek is bijvoorbeeld verse spinazie tot wel 28 dagen houdbaar. Een bijkomend voordeel is dat het kosten bespaart voor afnemers door langere versheid en gereduceerde vrachtkosten.

Samenwerking

PerfoTec heeft een laserperforatiemachine geleverd en uitgebreide kennis rond de respiratie (gasdoorlaatbaarheid) van producten uit de land- en tuinbouw. Oerlemans Plastics produceert verpakkingsfolie volgens de juiste functionele eigenschappen, zoals dikte en samenstelling van het materiaal. Zo blijven de producten substantieel langer houdbaar. Naast de langere houdbaarheid verliezen producten nauwelijks gewicht (door uitdroging). Ook kunnen met deze langere houdbaarheid andere keuzes gemaakt worden voor transport. Deze innovatie leidt tot minder derving en heeft daarmee een positieve impact op het tegengaan van voedselverspilling.

Samentegenvoedselverspilling.nl

Bron: Samen Tegen Voedselverspilling