"Ik ga voor specialisten met een passie"
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

"Ik ga voor specialisten met een passie"

  • 02 mei 2017
  • Door: Nicole Cordewener

Het is lastig om in de techniek de juiste mensen te vinden. Toch lukt het Sleegers Technique bv om steeds de juiste mensen op de juiste plek te vinden. Het geheim? Vooraan in de keten zitten en talent scouten . Directeur Huub Sleegers geeft tekst en uitleg.

Talent scouten

Met een achtergrond in het onderwijs vindt Sleegers het leuk om jonge mensen op te leiden. “Stagelopers krijgen hier alle kans om aan verschillende disciplines te snuffelen. Ik zie gauw genoeg of ze geschikt zijn voor een bepaald specialisme.” Sleegers werkt hiervoor samen met lokale scholen. “Het voordeel daarvan is dat ik vooraan in de keten zit, net als bij de machines die we maken. Wanneer we allebei mogelijkheden zien, kun je na een stage meteen bij ons beginnen.”

Lat ligt hoog

Sleegers houdt niet van gemiddelden of eenheidsworst. “Ik ga alleen voor specialisten met een passie. Iemand moet helemaal gek zijn van programmeren of lassen bijvoorbeeld. Je moet echt uitblinken in wat je doet en kwaliteit leveren. En je moet binnen de groep passen: het moet een mix zijn van ervaren rotten in het vak en jonge talenten. Uiteindelijk moet iedereen wel dezelfde kant opvegen, anders wordt het terras niet schoon.”

Verloop is laag

Wie eenmaal voor Sleegers werkt, wil vaak niet meer anders. De sfeer is gemoedelijk. “Ik wil ook een goede werkgever zijn”, meent Sleegers. “We hebben lichte en ruime werkplekken en een grote kantine. Iedere vrijdag drinken we wat samen en wie wil ontspannen, kan wat pijltjes gooien op het dartbord. De boog kan niet altijd gespannen zijn als je samen topkwaliteit wil leveren.”

Tevreden stagiaire
Levi Hendrickx kwam zo’n drie jaar geleden als stagiaire bij Sleegers Technique terecht. “Ik deed toen mbo Mechatronica. Voor mijn eindstage heb ik aan verschillende expertises mogen snuffelen: van elektronische besturing tot service. Ik werd goed begeleid door de vaste mensen en de sfeer is informeel, heel prettig. Na mijn stage en een paar maanden vakantiewerk vroeg Huub of ik wilde blijven. Maar ik wilde ook doorstuderen. Nu combineer ik mijn hbo Elektrotechniek met een vaste baan bij Sleegers Technique. Ideaal, ik kan de theorie meteen in de praktijk brengen!”

www.sleegerstechnique.com

Bron: © Sleegers Technique