Vraag uit de markt: Bacon underleaver VI-19
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vraag uit de markt: Bacon underleaver VI-19

  • 02 mei 2017
  • Door: Nicole Cordewener

In Nederland eten we het graag, maar in Amerika en Canada zijn ze er helemaal dol op: bacon. Sleegers Technique bv mocht voor een klant uit Amerika en Canada een unieke machine bouwen die kan underleaven én stacken. Er is veel vraag naar deze productielijnen.

Waarom underleaven?

“Bacon is redelijk vet vlees en om te voorkomen dat dit aan elkaar gaat plakken, gebruik je papiertjes om plakjes te scheiden”, legt directeur Huub Sleegers uit. “Dat noemen we ook wel underleaven. En als je daar weer stapels van maakt, heet dat stacken. Onze machines zijn modulair opgebouwd en we kunnen zowel losse underleaver als stacker leveren, maar ook een machine die het allebei kan. Zo kan een klant het vlees mooi presenteren, precies zoals hij dat wil.”

Strenge kwaliteitscontrole

Maar dat was niet de enige wens die de opdrachtgever had. Alle stapeltjes bacon moeten er verzorgd en netjes uitzien. “Vaak is het eerste en laatste stapeltje van één bacon minder mooi, dat is dan het begin en einde van het stuk bacon. Met behulp van camera’s scant de underleaver deze plakken en haalt deze pakketten ertussenuit. Van alle minder mooie pakketten worden handmatig weer een paar mooie stapels gemaakt, die dan verder kunnen in het productieproces.”

Alles op maat en in overleg

Alles gebeurt altijd in overleg met de klant. Sleegers: “Dan gaan we samen zitten om de wensen door te nemen. Moet het bijvoorbeeld een underleaver of stacker worden, of een combinatie? Deze opdrachtgever wilde het verpakken bijvoorbeeld zelf doen en dat is ook prima. Wij gaan aan de slag en tekenen een ontwerp voor de underleaver. Na het bouwen van een prototype kunnen we bij ons en op locatie gaan testen. We gaan net zo lang door tot het resultaat perfect is en de klant tevreden is.”

www.sleegerstechnique.com

Bron: © Sleegers Technique