IFFA: Topevenement van de vleesindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

IFFA: Topevenement van de vleesindustrie

  • 08 april 2019

Een nieuwe beurshal, een groter expositieoppervlak en alle marktleiders aan boord: onder het motto “Meet the Best” presenteert de IFFA, van 4 t/m 9 mei in Frankfurt am Main, de technologische standaarden voor de toekomst.  

De IFFA is niet voor niets de nummer één van de vleesindustrie: talloze bekende bedrijven uit de hele wereld presenteren er hun noviteiten. Messe Frankfurt rekent op meer dan 1.000 exposanten uit ongeveer 50 landen en verwacht ruim 60.000 vakbezoekers uit 140 landen. Op een expositieoppervlak van ongeveer 119.000 m2 – acht procent meer dan tijdens het vorige evenement – presenteren de fabrikanten innovatieve technologieën, trends en toekomstgerichte oplossingen voor alle processtappen binnen de vleesverwerking: van het slachten, uitsnijden, verwerken en veredelen, tot aan de verpakking en verkoop. Voor het eerst wordt de nieuwe beurshal 12 in gebruik genomen. Daarmee ontstaat een cirkel die alle IFFA-hallen met elkaar verbindt. 

Relevant en toekomstgericht

Centraal binnen het aanbod staan vijf topthema's: geoptimaliseerde productie, resource-efficiëntie, verpakkingen, digitale oplossingen en voedseltrends. 

Tends, zoals gezondheid en voeding op maat, de vraag naar nieuwe vleesloze alternatieven, nieuwe smaakbelevingen en veelzijdige verpakkingsvormen, hebben grote invloed op de vleesindustrie. Seizoensproducten en -specialiteiten worden belangrijker, productlevenscycli steeds korter. Bij investeringen in de vleesindustrie staan daarom oplossingen voor procesoptimalisatie, verhoging van de rendabiliteit en de totale installatie-efficiëntie centraal. Door perfect op elkaar afgestemde productieprocessen kunnen voedingsmiddelenbedrijven immers veel tijd en kosten besparen. Bij de aanschaf van machines wordt de effectiviteit van de totale installatie steeds belangrijker. Digitale oplossingen spelen een essentiële rol. Machines worden voorzien van innovatieve sensoren, radiografische modules en meetapparatuur. De enorme hoeveelheid data die dat oplevert, helpt ondernemers de productie te bewaken en processen te verbeteren, en uitval te voorkomen. Digitalisering en flexibilisering maken het mogelijk om op elk moment te kunnen inspelen op wijzigingen in het productieproces. Bij het thema ‘verpakkingen’ draait het vooral om materiaalbesparing, maar ook om het borgen van de voedselveiligheid. Retail en consumenten stellen steeds hogere eisen, aan zowel kwaliteit,  houdbaarheid als voedselveiligheid. Innovatieve verpakkingsoplossingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van de waardevolle grondstof vlees.

Veelzijdig randprogramma

Naast de productinnovaties van de exposanten, biedt de IFFA een veelzijdig randprogramma waarin actuele brancheontwikkelingen worden opgepakt. Er zijn verschillende thematische lezingen met best-practice-voorbeelden, presentaties en wedstrijden. Volop kansen voor bezoekers dus om zich te laten informeren, te discussiëren en nieuwe contacten te leggen. Nieuw dit jaar zijn de rondleidingen onder leiding van een gids. Branche-experts brengen bezoekers naar geselecteerde exposanten en geven een overzicht van spannende innovaties. Ook zijn er zoals altijd de internationale kwaliteitswedstrijden van de ‘Deutscher Fleischer-Verband’ die tot de hoogtepunten van elke IFFA behoren. Het IFFA Forum geeft vaktechnische impulsen rond de topthema’s en IFFA Kitchen laat live een volledige productielijn zien. Het actuele en volledige IFFA-randprogramma staat op www.iffa.com in de rubriek ‘Themes & Events’. 

www.iffa.com

Praktische informatie IFFA 2019

Op een expositieoppervlak van ongeveer 119.000 m2 presenteren meer dan 1.000 exposanten innovatieve technologieën, trends en toekomstgerichte oplossingen voor alle processtappen binnen de vleesverwerking.


Data: zaterdag 4 mei t/m donderdag 9 mei
Openingstijden: zaterdag t/m woensdag: 09:00-18:00 uur. Donderdag: 09:00 – 17:00 uur

U wilt de IFFA bezoeken? Mail naar [email protected] voor gratis toegangskaarten

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2019