Gelderland maakt werk van eiwit van eigen bodem
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Gelderland maakt werk van eiwit van eigen bodem

  • 07 juli 2022

Lupine, veldbonen en Nederquinoa bevatten veel eiwit en passen in het doel om meer plantaardig en minder dierlijk eiwit te eten. De gewassen kunnen prima in Nederland worden verbouwd. Daarom doet provincie Gelderland mee aan de Green Deal Eiwitrijke Gewassen.

Meer Nederlandse eiwitgewassen

In de deal spreken het Rijk en ruim 50 andere partijen met elkaar af de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitgewassen te bevorderen. De Green Deal komt voort uit de Nationale Eiwitstrategie. Die zet in op de teelt van eiwitrijke gewassen voor menselijke consumptie, het ontwikkelen van alternatieve eiwitten voor mensen en dieren, meer gebruik van insecten, gebruik van reststromen, en meer consumptie van plantaardige eiwitten en minder van dierlijke. 

Platform

De Green Deal Eiwitrijke Gewassen maakt gebruik van de kennis in The Protein Cluster. Dit is een initiatief van provincies Gelderland en Overijssel, Foodvalley NL en Oost NL. Het is wereldwijd het 1e platform voor leveranciers van ingrediënten en voedselproducenten.

Gelderland.nl

Bron: Provincie Gelderland