ERP Software pakket 4Food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ERP Software pakket 4Food

  • 14 april 2015

Er is steeds meer behoefte aan een transparante voedingsketen: recente voedselschandalen hebben een maximale traceerbaarheid en transparantie hoog op de agenda gezet. De concurrentie is groot en optimale efficiency dus een vereiste. Voor voedselproducenten is automatiseren dan ook essentieel.

Aan de voedingsindustrie worden hoge eisen gesteld. Niet alleen op het gebied van voedselveiligheid, ook de kwaliteit en traceerbaarheid van de grondstoffen, de administratie, productie en distributie worden steeds vaker onder een vergrootglas gelegd. “Een sterk overzicht op de gehele bedrijfsvoering is noodzakelijk voor een succesvolle organisatie, het is niet meer voldoende om alleen de administratie te digitaliseren,” signaleert Jean Marc Dagevos, accountmanager bij Estrategy voor het ERP-softwarepakket ‘4FOOD’. Estrategy levert brancheoplossingen en klantspecifieke internet- softwaresystemen, waaronder 4FOOD. Deze software is ontwikkeld door experts en gebruikers in de voedingsindustrie, voorziet in branchespecifieke ERP-functionaliteit en is modulair opgezet. Bedrijfseigen zaken kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

Veel ervaring in foodsector

“Onze software biedt voedselproducerende bedrijven oplossingen voor herkenbare problemen die zich in de dagelijkse praktijk van een producent kunnen voordoen, zoals onjuiste voorraadposities, fouten in kostenprijzen, ongestructureerd receptuurbeheer, lastig terug te vinden klantafspraken, etcetera,” vervolgt Jean-Marc. “Ook op het gebied van managementinformatie, traceerbaarheid en EDI is 4FOOD de juiste partner om de interne organisatie te automatiseren. De afgelopen tien jaar hebben wij veel ervaring opgedaan in de foodsector en deze weten te vertalen naar standaard softwareoplossingen. Het pakket is in de loop der tijd rijkelijk voorzien van standaardfunctionaliteit en verschillende businessmodellen. Productieorganisaties die werken met recepten, artikelen en verpakkingen kunnen met 4FOOD hun organisatie op een hoger niveau brengen en zich gereedmaken voor een volgende (groei) fase. De functionaliteit van 4FOOD kan naar eigen inzicht worden ingericht. Wij adviseren en begeleiden het project van offerte naar live gaan.”

Testimonials van gebruikers:

“4FOOD ERP software maakt de bedrijfsvoering weer leuk”

“We werkten met software waar we niet mee uit de voeten konden. Ons voormalige systeem leverde alleen informatie aan over de voorraad. Wij wilden ook andere gegevens boven tafel krijgen en aan elkaar koppelen, zoals inkoop en de kostprijsberekening. Daarom gingen we op zoek naar een alternatief en kwamen we uit bij 4FOOD ERP software van Estrategy.”

“Voedingsproducten op receptuurbasis produceren is een heel specifieke business. De ervaring met de voedingsindustrie van de mensen achter 4FOOD gaf voor ons de doorslag voor dit bedrijf te kiezen.”

“Dankzij de geïntegreerde datakoppelingen, worden gegevens vanaf orderinvoer tot en met facturatie automatisch meegenomen. Zo werken wij dankzij 4FOOD ERP nu altijd met up-to-date gegevens.”

“4FOOD heeft onze organisatie naar een hoger niveau getild. Dit is hard nodig om de groei van onze organisatie te kunnen managen.”

“Wij waren verrast dat 4FOOD specifieke zaken voor de biologische voedingsbranche al ondersteunt in de standaardsoftware.”

4FOOD bestaat uit onderstaande modules:

  • De Planningsmodule realiseert een optimale inzet van mensen en middelen, zodanig dat orders op het juiste moment worden uitgeleverd.
  • De module Personeel kan van alle personeelsleden hun functie, NAW-gegevens en additionele gegevens worden geregistreerd.  
  • In de module Massabalans kan per maand de begin- en eindvoorraad worden bijgehouden. De verkopen worden hier geregistreerd. Doet zich een verschil voor tussen deze cijfers, dan kunnen in een submenu de oorzaken worden aangegeven.
  • Facturen worden opgemaakt in de module Facturatie en Stats.
  • Klantinformatie wordt centraal bijgehouden in de module Commercieel Beheer:
  • Wat zijn de klantwensen en met wie moet daarover gecorrespondeerd worden? Alle afspraken kunnen per klant worden geregistreerd.
  • Het onderdeel Efficiency is gericht op de analyse van de efficiency van de organisatie. Er kan in worden bijgehouden wat oorzaken van vertraging waren. Maandelijks kan hierop een toelichting worden gegeven.
  • In de module Inkoop wordt bijgehouden welke grondstoffen of verpakkingsmaterialen zijn ingekocht. Er wordt bijgehouden wanneer ze besteld zijn en wie het besteld heeft. Als een grondstof of verpakkingsmateriaal is binnengekomen wordt dit in deze applicatie verwerkt.
  • In het menu Voorraden wordt beheerd welke grondstoffen en producten in het magazijn beschikbaar zijn. Er kan op twee manieren naar de voorraad worden gekeken: vanuit het perspectief van een locatie vanuit een grondstof. Per locatie is zichtbaar welke grondstoffen of producten beschikbaar zijn. Is de grondstof het uitgangspunt, dan wordt aan de grondstof een locatie verbonden.
  • Het traceren van ontvangen batches vindt plaats in de module Traceability. Wat is nog in vooraad, wat is geproduceerd en wat is er uitgeleverd? Ook geeft de module de informatie voor omgekeerd traceren van uitgeleverde batches en het bepalen welke batches daaraan ten grondslag lagen.
  • Bij Specificaties wordt de samenstelling van basismixen, grondstofdeelrecepten, grondstofrecepten, halffabrikaten en verpakkingsrecepten bijgehouden. De samenstelling van een artikel kan hier worden aangegeven.
  • Het submenu Algemeen wordt opgestart met de openstaande actiepunten van de verschillende medewerkers. Het biedt een totaaloverzicht van acties, individueel én gezamenlijk voor alle medewerkers. Door middel van kleurarcering wordt hierin onderscheid gemaakt.
  • Alle relevante informatie bij grondstoffen, verpakkingsmaterialen, merknamen, modellen, productgroepen, handels-eenheidsgroepen en palletsoorten wordt in de module Stamtabellen geregistreerd en opgeslagen.

www.4food.nl
www.estrategy.nl

Bron: © Estrategy