Eerste gebiedspilot plantaardige eiwitten van start
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste gebiedspilot plantaardige eiwitten van start

  • 27 januari 2023

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie te delen.

In Altena is het voor de inwoners nog niet de makkelijke of logische keuze om vaker plantaardig te eten. Dat maakt het een representatief gebied en een representatieve doelgroep om te motiveren om vaker een plantaardige keuze te maken. Ook is de gemeente de thuisbasis voor plantaardige pioniers zoals Schouten Europe en HAK. 

Lokale ambassadeurs

Met de slogan ‘Samen Plantaardig’ is de campagne van start gegaan. Lokale ambassadeurs zijn te zien op communicatiemiddelen in de gemeente. Ook topbeachvolleybalster Raïsa Schoon is te zien in een video waarin ze inwoners van de gemeente Altena oproept om vaker plantaardig te eten. 

Proeverijen

“Laten proeven dat plantaardig eten hartstikke lekker kan zijn, is de beste manier om mensen te overtuigen”, vertelt Marianne Karstens namens de Green Protein Alliance. “Daarom organiseren we samen met supermarktondernemers uit de regio diverse proeverijen. Onder andere op basis van kassascanningsdata wordt in de periode na de proeverijen gemeten of deze een langdurig stimulerend effect hebben gehad.”

Overheid en bedrijfsleven

Naast de Gemeente Altena en de Regio West-Brabant (RWB), verlenen ook regionale bedrijven hun medewerking. Zo stimuleert HAK het gebruik van peulvruchten als alternatief voor dierlijke eiwitten. Henk Schouten, eigenaar van Schouten Europe, stond aan de wieg van de gebiedspilot en is een drijvende kracht achter het geheel. 

De campagne is voortgekomen uit een samenwerking tussen de Green Protein Alliance (GPA), haar leden, de Gemeente Altena, de Provincie Noord-Brabant en de Wageningen-UR.

Greenproteinalliance.nl
Schoutenfood.com

Bron: Schouten Europe