De toekomst van de verpakkingstechnologie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De toekomst van de verpakkingstechnologie

  • 01 april 2019

Het recyclen van plastic is een hot topic in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Dit hoofdthema komt dan ook uitvoerig aan bod tijdens Empack 2019; met ‘voedselcontactmomenten’ en een miniconferentie.

Tijdens de beurs wordt de complete value-chain aan de markt gepresenteerd. Er komen onderwerpen zoals voedselveiligheid in combinatie met verpakken, codeerkwaliteiten en de digitale transformatie aan bod. Maar ook de opkomst van robotica en het versnellen en flexibiliseren van verpakkingsprocessen krijgen volop aandacht. Empack brengt vraag en aanbod samen. Daarom biedt organisator Easyfairs bedrijven met vernieuwende verpakkingsideeën een podium op het ‘Packaging Startups platform’.

Productinnovaties op de Empack

Thema’s

Naast het thema Plastics Recycling brengt de beurs de thema’s Ketensamenwerking en E-packaging groots in het theater van Empack 2019. Alle drie hoofdthema’s hebben een link met duurzaamheid. “Ook de verpakkingsindustrie ontkomt daar niet aan, en de industrie staat niet stil. Meer dan ooit wordt er gewerkt aan duurzamere oplossingen”, zegt Irma de Hoon, Group Event Director van Empack. “Zo zoeken grote A-merk fabrikanten nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of te recyclen.  Supermarktketens bieden in hun winkels alternatieven aan voor duurzamere verpakkingen. En op de valreep van 2018 viel het definitieve akkoord vanuit de Europese overheid voor een verbod op wegwerpplastic. Door deze ontwikkelingen lijkt het alsof plastic per definitie slecht is. Maar is dat ook altijd zo? Het antwoord op deze vraag krijgen verpakkingsprofessionals op Empack 2019.”

Gerecyclede plastic voor voedselcontactmaterialen

Op woensdag 3 april - van 10:00 uur tot 13:00 uur-  vindt de miniconferentie ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’ plaats in het theater van Empack. De conferentie is georganiseerd in samenwerking met NRK onder leiding van Kris Callaert. Experts, waaronder Jur Zandbergen (directeur NRK verpakkingen) en Benedict Haemers (quality manager Verstraete IML en Morssinkhof Plastics) delen de laatste ontwikkelingen met bezoekers op het gebied van recycleerbare materialen die ingezet kunnen worden voor verpakkingen in de voedselindustrie. Welke wetgeving komt daarbij kijken? Waar moet je rekening mee houden bij het testen van deze materialen? Is het wel voedselveilig om gerecycleerd plastic verpakkingsmateriaal in te zetten voor de voedselindustrie? Toehoorders krijgen praktische handvaten aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen.  Na afloop volgt een paneldiscussie, waarbij het publiek actief betrokken wordt.

Combinatie met Automation en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vindt Empack in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats met Automation en Logistics & Distribution, in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch: verpakken, logistiek, distributie en automatisering komen onder één dak samen.

Praktische info Empack 2019

Met ruim 300 exposanten, 6.500 bezoekers en vele topsprekers is Empack 2019 een must voor iedere verpakkings- én foodprofessional: om het netwerk te versterken, kennis te halen en delen, en natuurlijk: om noviteiten te ontdekken!

Data: woensdag 3 en donderdag 4 april
Openingstijden: beide dagen van 9:00 tot 17:00 uur
Locatie: Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch

Registreer uw bezoek gratis op de website, met code: 2500

www.empack.nl

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2019