Herkennen natte productsignalen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Herkennen natte productsignalen

  • 02 april 2019

De Interceptor metaaldetector gelanceerd door Fort Technology, verkrijgbaar via Jansen Techniek, en te zien op IFFA 2019 (Hal 11, Stand 11.1.C71) brengt de inspectie van nat voedsel naar een nieuw niveau van gevoeligheid. 

Het veroveren van de al lang bestaande uitdaging van ,,producteffect" dat door vochtigheid en mineralen wordt veroorzaakt. De Interceptor is specifiek ontworpen om vlees, gevogelte, zeevruchten, kaas, desserts, kant-en-klaarmaaltijden, bakkersproducten en versterkte granen te inspecteren, met als doel valse afwijzingen te elimineren.

Deze revolutionaire werking vergemakkelijkt een verbetering van de detectiemogelijkheden tot 100% met roestvast staal, vooral bij de inspectie van traditioneel moeilijke 'natte' producten of bij het gebruik van gemetalliseerde folie tijdens de verwerking.

In plaats van af te stemmen op specifieke frequenties, snijdt de Interceptor achtergrondinterferentie veroorzaakt door het effect van het product uit, waardoor het probleem van vals-positieve uitlezingen in natte producten die leiden tot hoge productafkeuringen wordt aangepakt. Door het splitsen en gelijktijdig analyseren van het laagfrequent en hoogfrequent signaal, kan de Interceptor duidelijk onderscheid maken tussen het signaal dat door het product wordt gegenereerd als gevolg van vocht of mineraalgehalte (bijvoorbeeld zout dat in bacon voorkomt) en alle mogelijke metaal verontreinigende stoffen. Het resultaat is een betrouwbaardere en nauwkeurigere aflezing ongeacht de grootte, vorm of oriëntatie van de metaaldeeltjes.

Interceptor units kunnen worden ingezet op verschillende locaties op de productie- en verpakkingslijn, inclusief openingen die zijn afgestemd op een bepaalde transportband of pijpleiding voor producttoepassingen met pomp, zoals worstvlees, of zwaartekracht-systemen voor poeders.

Voor het gebruiksgemak leert de Interceptor de signatuur van een bepaald product met slechts één handeling. FM-software is geïntegreerd, waardoor een voorspellend element wordt toegevoegd aan de analyse van de metaaldetector.

Klanten kunnen kiezen tussen Wi-Fi of Ethernet-verbindingen voor een eenvoudige en nauwkeurige gegevensverzameling. Om het risico van menselijke fouten bij het handmatig testen van de prestaties van het detectiesysteem te verminderen, kan Halo automatisch testen worden toegevoegd.

Met de 'Never Obsolete' verbintenis van het bedrijf kunnen klanten een bestaande Fortress metaaldetector eenvoudig upgraden naar de allernieuwste verwerkingseenheid en software.

De Interceptor is IP69K-gecertificeerd en is bestand tegen binnendringend water en stof, waardoor de betrouwbaarheid en prestaties op lange termijn in zware verwerkings- en wasserijomgevingen, zoals bakkerijen, vlees- en zeevruchtenfabrieken, gewaarborgd zijn.

De Interceptor, die steeds dichter bij de prestaties van röntgenstraling komt, maar met een veel lagere kapitaalinvestering, detecteert de Interceptor ook betrouwbaar de reeks ferro- en non-ferrometalen, waaronder aluminium. Voor bulkvleesdelen of kaasproducten, waar variaties in dichtheid een uitdaging vormen voor röntgenstralen, is de Interceptor de enige zekere optie voor de detectie van metaalverontreinigingen.

"De combinatie van 100% verhoogde metaaldetectiegevoeligheid, minder valse productafkeuringen, in één keer het product kennen en ongecompliceerde upgrades dragen in hoge mate bij aan het verhogen van de algehele effectiviteit van apparatuur en kwaliteitsborging voor voedselverwerkers en -fabrikanten, en aan de bescherming van consumenten", benadrukt de Europese directeur van Fortress Technology, Phil Brown.

www.jansentechniek.nl

Bron: © Fortress Technology