Boermarke breidt plantaardige assortiment uit naar Foodservice
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boermarke breidt plantaardige assortiment uit naar Foodservice

  • 03 juli 2024

Boermarke, bekend van zijn dierlijke zuivelproducten, heeft medio 2023 een opvallende koerswijziging doorgevoerd. Het bedrijf besloot zich volledig te richten op plantaardige alternatieven, en met succes. In 24 Europese landen liggen hun plantaardige yoghurt, kaas en ijs inmiddels in de schappen van supermarkten. Nu maakt Boermarke de stap naar de Foodservice, om ook daar de eiwittransitie te ondersteunen.

Nieuwe merknaam Vairy

Met ingang van 1 augustus 2024 introduceert Boermarke een volledig assortiment plantaardige producten onder het nieuwe merk “Vairy”. Dit assortiment omvat onder andere plantaardige vla, yoghurt, bavarois, ijs en kaas. Boermarke speelt hiermee in op de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven binnen de horeca, catering en zorginstellingen. Deze sectoren hebben doelstellingen opgesteld om een significant percentage dierlijke eiwitten te vervangen door plantaardige eiwitten.

Samenwerking met Vivera

Naast de introductie van Vairy is Boermarke een samenwerking aangegaan met Vivera, een bekend merk in vleesvervangers. Deze samenwerking maakt het mogelijk om gebruik te maken van Boermarke's verkoop- en distributienetwerk, waardoor een breed scala aan plantaardige producten beschikbaar komt. Het totaalassortiment omvat zure en zoete desserts zoals yoghurt- en vla-alternatieven, plantaardig ijs, bavarois, kaasalternatieven en vleesvervangers.

CO2 monitor voor klanten

Een opvallende toevoeging aan het aanbod van Boermarke is de lancering van een CO2 monitor. Met deze tool kunnen klanten jaarlijks een rapportage ontvangen over hun CO2-besparingen. Deze rapportage kan vervolgens worden gebruikt voor het opstellen van een eigen CO2-reductieplan. Met deze initiatieven onderstreept Boermarke zijn toewijding aan duurzaamheid en de eiwittransitie in de voedingsindustrie.

Boermarke.eu

Bron: Boermarke