Bizerba helpt met procesoptimalisatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bizerba helpt met procesop­ti­ma­lisatie

  • 10 januari 2017

Veel bedrijven werken momenteel aan procesverbeteringen. Verhoging van leveringsbetrouwbaarheid, klanttevredenheid en verbeteren van efficiëntie zijn de meest gehoorde argumenten. Bizerba helpt industriële voedingsbedrijven actief hun processen te optimaliseren. 

Rendabel en productief werken is het doel van elk op winst georiënteerd bedrijf. Even belangrijk als een goed resultaat en winstgevende groei zijn hoge klanttevredenheid en leveringsbetrouwbaarheid. Efficiënt uitgeruste machines en systemen spelen hierbij een centrale rol – veel bedrijven werken echter onder hun theoretische machine capaciteit. De oorzaken hiervoor zijn divers en variëren van een gebrekkige beschikbaarheid en prestaties van machines tot ongeplande productieonderbrekingen, inefficiënte processen en slechte planning.

Om de gebruikstijden van de machines transparanter te maken en de bronnen van verlies te identificeren, heeft men betrouwbare hulpmiddelen nodig. Maatstaven als de Overall Equipment Effectiveness (OEE), ook gekend als totale lijn effectiviteit, laten toe om productiegegevens te analyseren, verbeteringsmaatregelen in te voeren en hun werking te meten.
Bizerba biedt tal van softwareproducten om met weeg-, etiketeer- en inspectiesystemen te koppelen, teneinde productiegegevens te registreren en te evalueren. Deze verduidelijken hoe de voedingsindustrie met behulp van data en maatstaven haar apparatuur economischer kan laten werken en zodoende haar productiviteit doet toenemen. Meer specifiek de BRAIN2 OEE software maakt inefficiënties duidelijk en investeringen in betere processen en uitrusting kunnen doelgericht ingepland worden.

Over Bizerba

Bizerba biedt klanten in de branches ambachtelijke industrie, handel, industrie en logistiek een wereldwijd uniek portfolio van hard- en software oplossingen rondom de kern competentie "wegen". Dit aanbod omvat producten en oplossingen voor de activiteiten snijden, verwerken, wegen, afrekenen, controleren, orderpicken en etiketteren. Een uitgebreide dienstverlening van advies over service en leasing, evenals verbruiksmaterialen zoals etiketten ronden het scala aan oplossingen af.
Sinds 1866 is Bizerba toonaangevend bij de technologische ontwikkeling op het gebied van weegtechnologie en is tegenwoordig in 120 landen vertegenwoordigd. De clientèle varieert van wereldwijde handels- en industrieondernemingen en detailhandel tot ambachtelijke bakkerijen en slagerijen. Hoofdzetel van de ondernemingsgroep, die al vijf generaties lang familiebezit is en  wereldwijd rond 3.700 werknemers telt, is Balingen in Baden-Württemberg. Verdere productielocaties bevinden zich in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, China en de Verenigde Staten. Bovendien onderhoudt Bizerba een wereldwijd netwerk van verkoop en servicevestigingen.

www.bizerba.com

Bron: © Bizerba