Bel en Superbrewed Food gaan samenwerken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bel en Superbrewed Food gaan samenwerken

  • 18 juli 2022

Bel Group en Superbrewed Food kondigen een exclusieve strategische samenwerking aan. Deze werd onderhandeld door Bel Ventures als onderdeel van de strategie van de Groep om pionierswerk te verrichten in de ontwikkeling van zuivel- en plantaardige voedingsinnovaties om tegemoet te komen aan de voedingsuitdagingen van morgen voor een groeiende bevolking.

Bel Ventures selecteerde Superbrewed Food om versneld in te zetten op een van de technologische troeven van de Groep: fermentatie van biomassa. De opmerkelijke kwaliteit van het ingrediënt van deze start-up, de lagere milieu-impact en de functionaliteit bieden tal van potentiële toepassingen in kaasproducten.

Superbrewed Postbiotic Cultured Protein is een nutriëntenrijk proteïne-ingrediënt gemaakt van in de natuur voorkomende microflora die plantenvezels omzet. Dit hoogwaardige eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren. Het is een "compleet voedingsmiddel" omdat het minimaal bewerkt is om zijn natuurlijke voeding naast eiwit te behouden. Zo voldoet een portie van 30 gram aan de eisen van de U.S. Food and Drug Administration als zijnde een "goede bron" van vijf B-vitaminen, waaronder een volledige dagvoorraad B-12, en een "goede bron" van zes essentiële mineralen, zoals ijzer, fosfor en magnesium.

Dit eiwit zal in de eerste helft van 2023 klaar zijn voor verzending vanuit de fabriek van Superbrewed Food in Delaware. Het doel van Bel Group is om een volledig assortiment kazen met dit ingrediënt te ontwikkelen en deze nieuwe producten spoedig aan de consument te kunnen aanbieden.

Groupe-bel.com

Bron: Groupe Bel