Samenwerking Duurzame Fritesketen met 3 jaar verlengt
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Samenwerking Duurzame Fritesketen met 3 jaar verlengt

  • 24 mei 2022

Sinds maart 2019 werken de Provincie Zuid-Holland, Wageningen Environmental Research, HAS hogeschool en fritesproducent Farm Frites samen in de Groene Cirkel ‘Duurzame Fritesketen’. De resultaten in de afgelopen 3 jaar gaven aanleiding om op dezelfde goede voet verder te gaan. Daarom verlengden de partners het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’.

Groene Cirkel Duurzame Fritesketen

Binnen de Groene Cirkel Duurzame Fritesketen zetten de partners zich in voor het verminderen van broeikasgassen, het stimuleren van duurzame energie, het verduurzamen van mobiliteit en logistiek, het bevorderen van biodiversiteit en een gezonde bodem met voldoende organische stoffen. Dit doen zij door met de hele keten en de directe omgeving samen te werken op een open en gelijkwaardige manier. De afgelopen 3 jaar hebben de partners volgens de Groene Cirkel-methodiek samengewerkt en daarmee mooie resultaten bereikt.

Groene projecten van 2019 - 2022

Levende natuurdijk: Farm Frites heeft haar bedrijventerrein vergroend met een levende natuurdijk van een halve kilometer lang. Deze wal versterkt de biodiversiteit en is een gezonde wandelplek voor de medewerkers.
Agrarisch Biodivers Landschap: Dit project richt zich op de samenwerking van de landbouw (akkerranden) met het openbaar groen, voor het versterken van de biodiversiteit en landschappelijke kwaliteit in de Zuid-Hollandse Delta.

Nieuwe uitdagingen vanaf 2022

De komende 3 jaar staan er nieuwe uitdagingen op het programma, zoals de verkenning naar een logistieke corridor op het tracé van de productielocatie in Oudenhoorn naar de Rotterdamse Haven, om het transport nog duurzamer te maken. Ook de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen staat op de wensenlijst, zowel voor een duurzame vraag binnen de eigen keten als voor landbouw en biodiversiteit in de omgeving.

Wur.nl

Bron: Wageningen University & Research