De 10 best gelezen verhalen van februari 2024
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

De 10 best gelezen verhalen van februari 2024

  • 06 March 2024

Februari 2024 was een maand vol interessante ontwikkelingen in de voedingsindustrie, en we hebben de tien meest gelezen verhalen voor je op een rij gezet. Van de verschuiving van Boermarke naar plantaardige producten, tot vernieuwende verpakkingstechnieken bij Vereijken Kwekerijen, en van de verduurzamingsstrategieën van Heineken in Den Bosch tot de laatste trends in vegetarische voeding.

1. Boermarke zet vol in op plantaardig

6 februari | In de laatste 35 jaar ontwikkelde Boermarke zich tot een zuivelverwerker van formaat in de dessertbranche. Het kwam dan ook enigszins als een verrassing dat het bedrijf recent besloot de zuiveltak op termijn af te stoten en zich volledig te gaan focussen op plantaardige producten. Directeur Reynier Varvik vertelt waarom het voor Boermarke een logische stap was.

2. Volgende groene stap bij Van Loon Group: een nieuw gaarsysteem

5 februari | Van Loon Group zet een groene stap voorwaarts in de vleesproductie met een nieuw innovatief gaarsysteem van GEA. Deze technologische vernieuwing vergroot niet alleen efficiëntie en flexibiliteit, maar tilt ook duurzaamheid naar een hoger niveau.

3. Een kijkje in de verpakkingshal van Vereijken Kwekerijen

5 februari | Neem een kijkje achter de schermen bij Vereijken Kwekerijen en ontdek hoe zij hun verpakkingsproces naar een hoger niveau tillen! Van switchen naar topseal tot het reduceren van plasticafval, met een innovatieve aanpak die laat zien hoe duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan. Een inspirerend verhaal over samenwerking met Sismatec en het streven naar continue verbetering

4. Slimme stappen naar duurzaam brouwen bij Heineken brouwerij Den Bosch

5 februari | Hoe verduurzaam je een brouwerij die werd gebouwd in een tijd dat water en energie nauwelijks geld kostten en het gebruik van dubbelglas een unicum was? Op de Heinekenbrouwerij in Den Bosch, in 1958 in gebruik genomen, wordt vandaag de dag circa 6 miljoen hectoliter per jaar gebrouwen, ruwweg 1.000 liter bier per minuut. Het verduurzamen van de productie staat er hoog in het vaandel.

5. Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie

5 februari | Benieuwd naar wat er speelt in de foodbranche? En welke technische innovaties de toekomst gaan bepalen? Vier toeleveranciers voor de voedselverwerkende en - producerende industrie vertellen over de slimme technische oplossingen waarmee zij voedselproducenten helpen de grote uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

6. De zeven belangrijkste vegatrends voor 2024

15 februari | De Vegetariërsbond voorspelt zeven belangrijke trends op het gebied van vegetarische en veganistische voeding voor 2024.

7. Elke renovatie te lijf; Jackit is klaar voor het nieuwe jaar

5 februari | Renovatie- en nieuwbouwspecialist Jackit staat te boek als een flexibele partner voor de voedingsindustrie, en directeur Jack Pluim als iemand die geen uitdaging uit de weg gaat. Met een nieuw slagvast type materiaal voor wanden verwacht hij de branche nog beter te helpen. 

8. Duurzaam gebouwontwerp: De winst van een integrale aanpak

5 februari | De voedingsindustrie staat anno 2024 voor flinke uitdagingen. De economische situatie en de klimaatverandering dwingen bedrijven te transformeren. De sleutel om grondstoffen, energie en geld te besparen, zijn duurzame, efficiënte gebouwen en slimme productiesystemen. Ingenieursbureau RBK Food Projects wil de drijvende kracht zijn achter deze transformatie.

9. ABN AMRO: Grootste crises voedingsindustrie achter de rug

19 februari | De Nederlandse voedingsindustrie heeft een periode van enorme uitdagingen doorgemaakt, variërend van de impact van de coronapandemie tot aan energiecrises en inflatiepieken. Veel van deze excessen lijken eindelijk af te nemen, maar structurele uitdagingen zoals arbeidstekorten, verduurzaming en grondstoffenbeheer blijven hoog op de agenda van bedrijven staan.

10. Hoe financier je verduurzaming in je bedrijf?

5 februari | Het is allang niet meer de vraag óf je gaat verduurzamen, maar: wat eerst, wanneer, en vooral: hoe ga je het financieren? Ceel Elemans (ING) en Niek Gillis (Subvention), vanuit hun eigen expertise dagelijks bezig met verduurzaming in de voedingsindustrie, vertellen over wat zij in de praktijk tegenkomen.

Source: Vakblad Voedingsindustrie 2024