Bedrijfsbezoek Danone Nutricia 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op
13 feb
Dit evenement is reeds geweest.

Be­drijfs­be­zoek Da­no­ne Nu­tri­cia 2020

  • 13 februari 2020
  • Locatie:
  • Tijd: 12:00

Danone Nutricia deed de deuren nog een keer open!

Noordoost-Noord Brabant is een ruimtelijk cluster met één van de sterkste concentraties agrifood-bedrijven in Nederland. Bedrijvenpark Laarakker ten zuiden van Cuijk is onderdeel van dit cluster.  Als je op de A73 rijdt kun je er niet omheen, daar zie je de nieuwste locatie van Danone Nutricia. Ik wilde daar graag eens binnen kijken en dat kon in juni 2019. 

Op 13 februari 2020 waren we wederom van harte welkom. 

Start met lunch

In tegenstelling tot de meeste bedrijfsbezoeken startten we al om 12.00 uur. We zijn namelijk door bedrijventerrein de Laarakker uitgenodigd voor een lunch bij het opleidingsrestaurant van ROC De Leijgraaf in Cuijk. Tijdens de praktijklessen kun je te allen tijde als gast aanschuiven aan tafel. De leerlingen bereiden alle gerechten zelf en serveren ze uit. De gerechten worden aangepast aan de hand van de technieken die de studenten op dat moment aangeleerd krijgen. Het blijft dus een verrassing wat je op je bordje vindt. Ook als je niet deel hebt genomen aan dit bezoek is het de moeite waard om hier eens te gaan eten.

Dit keer hadden we een heerlijke preisoep met camembert gevolgd door een salade met eend en entrecote, en een bijzonder toetje met rode biet, bloedworst en eendenlever.

Danone Nutricia

Na de lunch verzamelden we ons in de touringcar naar Danone Nutricia Haps. We kregen hier een presentatie over Danone, haar rijke geschiedenis en grote toekomstplannen van de Factory Director.
Vervolgens kregen we de rondleiding door de fabriek, iedere groep ging mee met een enthousiaste medewerker, zijn wisten al onze vragen te beantwoorden. Alle aanwezigen waren enorm onder de indruk van de fabriek.

Het Witte Goud wordt het wel genoemd: melkpoeder voor babyvoeding. In de fabriek in Cuijk produceerde Danone Nutricia al ruim 100 jaar hoogwaardige babyvoeding. Op slechts 6 kilometer van de bestaande fabriek is een nieuwe, ultramoderne fabriek gebouwd. Een fabriek die op de toekomst is voorbereid, op een terrein van 8,4 hectare groot. De nieuwe fabriek heeft een dubbele productiecapaciteit, ze werken met de allerlaatste technologieën en maken wel 600 verschillende producten.

Er is veel vraag naar de hoogwaardige, gespecialiseerde producten uit Nederland. Danone is daarmee marktleider en wil graag blijven. Danone investeerde 240 miljoen euro in de fabriek.

Waarom dit bedrijvenpark?

De agrifoodsector staat voor de taak de output fors te vergroten, maar het beschikbare landbouwareaal is beperkt. Groener produceren en sneller innoveren is daarom cruciaal voor foodbedrijven. Nederland heeft internationaal een vooraanstaande positie op het gebied van foodtechnologie en -innovatie en binnen Nederland is West-Brabant een koploper.

Bedrijvenpark Laarakker heeft een aanbod van interessante vestigingsmogelijkheden tegen concurrerende prijzen op een park waar al meerdere leidende foodbedrijven voor gekozen hebben.

Download de brochure

www.laarakker.com