Bedrijfsbezoek Danone Nutricia
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op
20 jun
Dit evenement is reeds geweest.

Bedri­jfs­be­zoek Danone Nu­tri­cia

  • 20 juni 2019
  • Locatie: HAPS
  • Tijd: 12:30

Noordoost-Noord Brabant is een ruimtelijk cluster met één van de sterkste concentraties agrifood-bedrijven in Nederland. Bedrijvenpark Laarakker ten zuiden van Cuijk is onderdeel van dit cluster.  Als je op de A73 rijdt kun je er niet omheen, daar zie je de nieuwste locatie van Danone Nutricia.
Ik wilde daar graag eens binnen kijken en dat kon dankzij ons OSV-lid Leopold Hermans van Bedrijvenpark Laarakker.

We zijn enorm in de watten gelegd. Het bezoek aan Danone Nutricia was de kers op de taart. Maar de ontvangst in de Schouwburg van Cuijck met een officiële opening door Wethouder Maarten Jilisen met aansluitend een presentatie van Roel Schutten directeur AgriFood Capital maakten het programma compleet. Na deze ontvangst stapten we vol verwachting in de bus op weg naar Haps.

Alle 70 aanwezigen waren onder de indruk van de prachtige fabriek in Cuijk. Aan alles is gedacht, de beveiliging is superscherp, de kans op fouten tot een minimum gereduceerd. De automatisering staat op een bijzonder hoog niveau, ook dankzij de inzet van AVG's .

We konden de fabriek niet in maar er is zoveel aandacht besteedt aan de Visitor Experience dat dat geen gemis was. Per ruimte konden we naar binnen kijken en  alle uitleg krijgen die we vroegen.
En er waren heel wat vragen. Aangezien onze deelnemers verschillende disciplines vertegenwoordigen, van bouw, machinebouw tot foodproducent en zelfs telers, kwamen de vragen uit allerlei hoeken. De begeleiders van de tour genoten van de vaktechnische vragen en probeerden de vragen zo goed en volledig mogelijk te beantwoorden.

De afsluiting van de dag bij ROC De Leigraaf waar de leerlingen een driegangendiner presenteerden was een heerlijke afsluiting. Ik heb zo genoten van de gerechten dat ik vergeten ben foto's te maken. Maar het was werkelijk van zeer hoog niveau.

 

Danone Nutricia

Het Witte Goud wordt het wel genoemd: melkpoeder voor babyvoeding. In de fabriek in Cuijk produceerde Danone Nutricia al ruim 100 jaar hoogwaardige babyvoeding. Op slechts 6 kilometer van de bestaande fabriek is een nieuwe, ultramoderne fabriek gebouwd. Een fabriek die op de toekomst is voorbereid, op een terrein van 8,4 hectare groot. De nieuwe fabriek heeft een dubbele productiecapaciteit, ze werken met de allerlaatste technologieën en maken wel 600 verschillende producten.
Er is veel vraag naar de hoogwaardige, gespecialiseerde producten uit Nederland. Danone is daarmee marktleider en wil graag blijven. Danone investeerde 240 miljoen euro in de fabriek.
We mogen met de OSV een kijkje nemen in dit gloednieuwe bedrijf, maar er staat nog veel meer op het programma.
Van lunch tot en met diner!

Waarom dit bedrijvenpark?

De agrifoodsector staat voor de taak de output fors te vergroten, maar het beschikbare landbouwareaal is beperkt. Groener produceren en sneller innoveren is daarom cruciaal voor foodbedrijven. Nederland heeft internationaal een vooraanstaande positie op het gebied van foodtechnologie en -innovatie en binnen Nederland is West-Brabant een koploper.

Bedrijvenpark Laarakker heeft een aanbod van interessante vestigingsmogelijkheden tegen concurrerende prijzen op een park waar al meerdere leidende foodbedrijven voor gekozen hebben.

Download de brochure

www.laarakker.com