Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Het consumentenvertrouwen in de veiligheid van voedingsmiddelen is over het algemeen gedaald in de periode 2021 tot en met 2023. In 2021 was het gestegen ten opzichte van een jaar eerder, waar het algemene consumentenvertrouwen in de periode 2019 nog stabiel was. Dit blijkt uit de NVWA Consumentenmonitor 2023; Onderzoek naar het vertrouwen van de consument in de veiligheid van voedingsmiddelen
Consumenten hebben het meeste vertrouwen in de productgroepen verse groenten en fruit, kruiden, noten, broodproducten en kaas. De kleinste daling in het vertrouwen is te zien in de productgroepen vitaminepreparaten/voedingssupplementen, diepvriesproducten en babyvoeding. Consumenten maken zich relatief minder zorgen over voeding of de productie van voedingsmiddelen in 2023 vergeleken met 2021. Ze maken zich het meeste zorgen over voedselverspilling, gevolgd door microplastics en genetisch gemodificeerde dieren. Voor voedselverspilling geldt dat de score vrijwel gelijk is ten opzichte van 2021. Microplastics en genetisch gemodificeerde dieren zijn nieuwe aspecten die dit jaar voor het eerst zijn voorgelegd aan consumenten.
Bekijk de NVWA Consumentenmonitor 2023
Nvwa.nl
Bron: NVWA
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec