Zorgen over veiligheid van voedsel nemen toe
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zorgen over veiligheid van voedsel nemen toe

  • 11 april 2023

Het consumentenvertrouwen in de veiligheid van voedingsmiddelen is over het algemeen gedaald in de periode 2021 tot en met 2023. In 2021 was het gestegen ten opzichte van een jaar eerder, waar het algemene consumentenvertrouwen in de periode 2019 nog stabiel was. Dit blijkt uit de NVWA Consumentenmonitor 2023; Onderzoek naar het vertrouwen van de consument in de veiligheid van voedingsmiddelen

Consumenten hebben het meeste vertrouwen in de productgroepen verse groenten en fruit, kruiden, noten, broodproducten en kaas. De kleinste daling in het vertrouwen is te zien in de productgroepen vitaminepreparaten/voedingssupplementen, diepvriesproducten en babyvoeding. Consumenten maken zich relatief minder zorgen over voeding of de productie van voedingsmiddelen in 2023 vergeleken met 2021. Ze maken zich het meeste zorgen over voedselverspilling, gevolgd door microplastics en genetisch gemodificeerde dieren. Voor voedselverspilling geldt dat de score vrijwel gelijk is ten opzichte van 2021. Microplastics en genetisch gemodificeerde dieren zijn nieuwe aspecten die dit jaar voor het eerst zijn voorgelegd aan consumenten.

Bekijk de NVWA Consumentenmonitor 2023
Nvwa.nl

Bron: NVWA