Zonvarken gaat samenwerking met Jumbo aan
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zonvarken gaat samenwerking met Jumbo aan

  • 13 juni 2023

Zonvarken, het innovatieve Nederlandse concept dat zich richt op dierenwelzijn en een minimale impact op de natuur, kondigt met trots een meerjarige samenwerking aan met Jumbo Supermarkten. Vanaf deze week zullen de producten van Zonvarken verkrijgbaar zijn in ruim 150 Jumbo-winkels verspreid over heel Nederland, evenals online. De verwerking en verpakking van het vlees worden verzorgd door de Van Loon Group.

Zonvarken is in 2019 gestart met een pilotboerderij en heeft zich uitgebreid naar meerdere locaties. Op Zonvarkenboerderijen hebben de varkens 24/7 toegang tot de buitenlucht, leven ze in groepen en kunnen ze wroeten in de grond. De binnenhokken zijn royaal voorzien van stro en een innovatief mestscheidingssysteem vermindert de stikstofuitstoot. De varkens worden gevoed met circulair voer, wat bijdraagt aan het tegengaan van voedselverspilling en een lagere CO2-uitstoot van het vlees oplevert.

Jumbo start met de introductie van een assortiment van 7 verschillende Zonvarken-producten in 150 winkels en online. Naarmate Zonvarken groeit, zal Jumbo het assortiment uitbreiden. Van Loon Group is verantwoordelijk voor de verwerking van het vlees en ondersteunt het duurzame ketenconcept van Zonvarken.

Zowel Zonvarken als Jumbo zijn verheugd over de samenwerking. Jumbo zet in op lekkere, verse en duurzamere producten van Nederlandse bodem, terwijl Zonvarken bijdraagt aan een breed geaccepteerd en duurzaam varkenshouderijsysteem. Het concept van Zonvarken wordt gesteund door dierenwelzijnsorganisaties en is gecertificeerd met 3 sterren Beter Leven.

Coöperatie Zonvarken wil met dit partnerschap met Jumbo en de verdere ontwikkeling van het concept een alternatief bieden voor reguliere varkensbedrijven die willen extensiveren.

Zonvarken.nl
Jumbo.com

Bron: Zonvarken