Zalmhuys Group neemt activiteiten H. van Wijnen over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zalmhuys Group neemt activiteiten H. van Wijnen over

  • 24 november 2022

De Zalmhuys Group in Urk heeft de activiteiten van H. van Wijnen overgenomen. Van Wijnen is het oudste zalmbedrijf van Nederland.

Half oktober werd zalmrokerij H. van Wijnen b.v. failliet verklaard. De hoge inkoopprijzen van begin dit jaar deden het bedrijf de das om, weet directeur Harm ten Napel van de Zalmhuys Groep. Ten Napel was er snel bij na uitspraak van het faillissement en noemt de overname ‘een kans’. De zalmrokerij in Krimpen aan de IJssel heeft niet stilgestaan.

Het merendeel van de 130 arbeidskrachten van H. van Wijnen heeft gelijk een nieuwe baan aangeboden gekregen. De activiteiten zijn onder leiding van het bestaande managementteam voortgezet. Van Wijnen wordt een merknaam, en de naam van de fabriek wordt Van Wijnen Smokery.

Afgelopen zomer werd in een pand van Mayonna/Kennemervis Groep in Spakenburg nog een nieuwe zalmfabriek door H. van Wijnen in gebruik genomen. Speciaal voor de verwerking van verse zalm voor een Nederlandse retailer en voor de rokerij van H. van Wijnen in Krimpen aan den IJssel. De Zalmhuys Groep zet samen met de Kennemervis Groep als eigenaar van het pand de Spakenburgse activiteiten voort.

Visserijnieuws.nl

Bron: Zalmhuys Group