Wijzigingen NVWA-tarieven per 01-01-2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wijzigingen NVWA-tarieven per 01-01-2017

  • 10 januari 2017

Per 1 januari 2017 zijn de tarieven gewijzigd voor keuringen, herinspectie, systeemtoezicht, certificering, en monsterneming en –analyse van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) 

De NVWA tarieven zijn vastgelegd door het ministerie van Economische Zaken. Op 30 november 2016 zijn de nieuwe tarieven gepubliceerd in de Staatscourant. De tarieven voor de NVWA van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn vastgesteld in de Warenwetregeling vaststelling van retributies voor levensmiddelen 2008. Op 29 december 2016 werden deze nieuwe tarieven gepubliceerd.

Bij het Warenwetbesluit retributies levensmiddelen zijn retributies vastgesteld die door de NVWA in rekening worden gebracht voor keuring- en toezichtwerkzaamheden met betrekking tot de handel in en de productie van bepaalde producten van dierlijke oorsprong. De kosten die de NVWA maakt, worden verrekend in het tarief, waardoor dit tarief kostendekkend is. Voor de meeste tarieven zal dit slechts een beperkte wijziging betreffen. 

De NVWA tarieven dalen gemiddeld met 1%. Per tarief is het effect verschillend. De tarieven van keuring in roodvleesslachthuizen door KDS worden in 2017 verder kostendekkend gemaakt. 

Zie voor meer informatie de publicatie in de Staatscourant.

Bron: ©Andrey_Popov/Shutterstock.com