Serive design vouchers 2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Serive design vouchers 2017

  • 10 januari 2017

Service Design Vouchers zijn Subsidieregelingen voor mkb-ondernemers uit de maakindustrie, die diensten willen ontwikkelen die aansluiten bij hun producten.
Veel mkb-ondernemers uit de maakindustrie willen graag diensten gaan verlenen aan hun klanten, naast het vervaardigen van producten of technologie. Dit doen zij om zich te kunnen onderscheiden in de markt of om in te spelen op de nieuwste trends.

Oftewel, diensteninnovatie met een bijpassend verdienmodel. Ontzorgen van de klant wordt steeds vaker gedaan, dan biedt de onderneming diensten aan die aansluiten bij het leveren van producten of machines. Het aanbieden van onderhoud of inzicht in gebruik op basis van verkregen data, is hier een voorbeeld van. Gecombineerd met nieuwe technologieën als Internet of Things en Virtual Reality biedt dit eindeloze mogelijkheden.

Subsidieregeling

Het ministerie van Economische Zaken biedt een subsidieregeling om de mkb-ondernemer in de maakindustrie hier mee te helpen. Het is mogelijk hiervoor een Service Design Voucher in te zetten vanaf 1 maart 2017. De voucher kan ingezet worden voor een project. Je koopt hiermee ondersteuning op verschillende gebieden. Denk aan context mapping, service blueprinting, opstellen van personas en prototyping. De waardebon kan besteed worden bij een kennisinstelling of adviesbureau die jou gaat helpen met jouw vraag.

Praktische informatie

De bedrijven die in aanmerking komen voor deze voucher zijn maakbedrijven die producten of technologie maken. De regeling loopt van 1 maart 2017 tot en met 1 januari 2018. Het aanvragen is mogelijk van 1 tot en met 15 maart 2017. De voucher kan 75% van de rekening voldoen. De maximale waarde van de voucher is € 3.000,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en op www.servicedesignvoucher.nl

Bron: ©vectorfusionart/Shutterstock.com