Wijziging NVWA-tarieven per 1 juli 2024
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wijziging NVWA-tarieven per 1 juli 2024

  • 26 juni 2024

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) past per 1 juli 2024 haar tarieven aan. Deze wijziging betreft kosten voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, en monsterneming- en analyse bij bedrijven en personen die bedrijfsmatig actief zijn. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stellen deze tarieven vast.

De tariefwijziging volgt op een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) van 26 september 2023. Naar aanleiding van deze uitspraak zijn de tarieven aangepast, zodat de NVWA per 1 juli 2024 correcte tarieven kan berekenen. Deze wijziging is het resultaat van overleg tussen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de overheid. De bezwaren die aan de basis lagen van de CBb-uitspraak zijn inmiddels afgehandeld en onterecht geïnde kostenposten worden voor 1 juli 2024 terugbetaald. Facturen voor werkzaamheden vanaf 26 september 2023 tot 1 juli 2024 worden gecorrigeerd volgens de CBb-uitspraak.

Doorberekening van kosten

Jaarlijks worden de NVWA-tarieven aangepast aan stijgende lonen en prijzen, evenals ontwikkelingen in het toezicht. De huidige tussentijdse wijziging vloeit voort uit de CBb-uitspraak over de NVWA-tarieven. Een overzicht van de nieuwe tarieven is te vinden op de website van de NVWA.

Nvwa.nl

Bron: NVWA