Westfort - Innovatie in Vleesverpakkingen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Westfort breidt uit met voorverpakt vlees

  • 11 oktober 2023

Westfort Vleesproducten kondigt aan dat zij vanaf het begin van het volgende jaar haar assortiment zal uitbreiden met de introductie van verpakte varkens- en rundvleesproducten, specifiek bedoeld voor de consumentenmarkt. In het licht van deze uitbreiding ondergaat de huidige vestiging in Oudewater een grondige modernisering, waarbij state-of-the-art technologieën worden geïmplementeerd. Verwacht wordt dat de vernieuwde voorverpakkingsfaciliteit begin 2024 in bedrijf zal zijn en werkgelegenheid zal creëren voor zo'n 60 vakmensen.

Focus op efficiëntie en marktbereik

Deze recente ontwikkeling in Oudewater markeert een natuurlijke evolutie van de bedrijfsgroei van Westfort, aansluitend op de oplevering van de geavanceerde slacht- en verwerkingsfaciliteit in IJsselstein het voorgaande jaar. Met de integratie van de meest actuele verpakkingssystemen, zal de nieuw gevormde businessunit in staat zijn om soepel en proactief te reageren op de veranderende trends en eisen van de retailmarkt. Dit initiatief representeert een doordachte stap van Westfort om de supply chain te verkorten en directer te connecteren met de consument, waarmee het zijn marktpositie verstevigt en mogelijkheden tot waardeoptimalisatie van het volledige dier benut. Deze strategie borgt niet alleen de continuïteit van de keten, maar draagt ook bij aan een sterke bedrijfsvoering.

Versterking van de toeleveringsketen

Egbert Kruiswijk, Commercieel Directeur en mede-eigenaar van Westfort, deelt zijn enthousiasme over de significante investering die samenvalt met het tienjarig jubileum van het bedrijf sinds de oprichting in 2013. Met de investeringen in Oudewater wordt een essentiële vooruitgang in de keten gerealiseerd. Kruiswijk is ervan overtuigd dat deze ontwikkeling de ketenpositie zal versterken, inclusief de positie van de varkensboeren, en zal inspelen op de actuele en toekomstige vraag vanuit de retailbranche.

www.westfort.nl

Bron: Westfort