Weglaten THT-datum
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Weglaten THT-datum

  • 11 april 2017

De verspilling van lang houdbare producten, zoals rijst, pasta, koffie en soep uit blik daalt met 12 procent als er geen THT-datum op de verpakking staat. Als naast het weglaten van de datum de term ‘lang houdbaar’ op het etiket wordt gebruikt, verdwijnt 31 procent minder snel in de vuilnisbak. Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research dat is uitgevoerd in opdracht van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Europese regelgeving verplicht producenten om data op het etiket te vermelden om de voedselveiligheid te waarborgen. Alleen op producten die op een speciale lijst staan, hoeft geen houdbaarheidsdatum te worden vermeld. Van Dam pleit voor een forse uitbreiding van deze lijst met bijvoorbeeld macaroni, couscous, griesmeel en rijst. Dat kan zonder dat de voedselveiligheid in het geding komt. 

www.rijksoverheid.nl

Bron: © Symbiot/Shutterstock.com