VSD, Vivochem en Ferr-Tech kondigen samenwerking aan
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

VSD, Vivochem en Ferr-Tech kondigen samenwer­king aan

  • 19 september 2024

VSD Food Machinery heeft een strategische samenwerking aangekondigd met chemisch distributeur Vivochem en waterbehandelingsbedrijf Ferr-Tech. Het doel van deze samenwerking is om FerSol, een innovatieve en duurzame reinigingsoplossing, te integreren in de machines die VSD levert aan de voedingsmiddelenindustrie. Dit betekent een belangrijke stap in de richting van een duurzamere en efficiëntere toekomst voor de sector.

Duurzaam reinigen zonder chloor

FerSol is een revolutionair reinigingsmiddel dat door Ferr-Tech is ontwikkeld en door Vivochem wordt gedistribueerd. Het middel wordt gezien als een antwoord op de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de voedingsindustrie. FerSol wordt vooral geprezen om zijn vermogen om voedselmachines grondig te reinigen, zonder schadelijke chemicaliën zoals chloor. De oplossing vermindert niet alleen de opbouw van slib, maar voorkomt ook verstoppingen, waardoor machines beter blijven presteren en langer meegaan.

Integratie in rookkasten en injectiemachines

De samenwerking met Vivochem en Ferr-Tech stelt VSD Food Machinery in staat om FerSol te integreren in de Clean-In-Place (CIP)-systemen van verschillende machines, waaronder rookkasten en injectiemachines voor vlees- en visproducten. FerSol draagt bij aan de voedselveiligheid door machines te ontdoen van geur- en teerresten. Hierdoor wordt de kwaliteit van gerookte producten behouden, terwijl reststoffen die productieverstoringen kunnen veroorzaken, worden geminimaliseerd.

Vsd.nl

Bron: VSD Food Machinery