Vreugdenhil omarmt plantaardige eiwitten met Cosun
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vreugdenhil omarmt plantaardige eiwitten met Cosun

  • 03 augustus 2023

Vreugdenhil Dairy Foods heeft zijn productgamma uitgebreid door een distributieakkoord te sluiten met Cosun Protein, gericht op de markten van Spanje, Japan en Zuid-Korea. Cosun Protein, een opkomende business unit van de landbouwcoöperatie Royal Cosun, produceert zeer oplosbare, plantaardige eiwitten geschikt voor een breed scala aan voedsel- en dranktoepassingen.

Thijs Bosch, CEO van Cosun Protein, heeft dit partnership bekendgemaakt en uitgedrukt dat hij erop vertrouwt dat de samenwerking met Vreugdenhil een hoogstaande klantenservice zal opleveren. "Ons innovatieve Tendra® fava bean protein Isolate speelt in op de groeiende vraag naar premium plantaardige eiwitten, vooral in het segment van zuivelalternatieven, waar traditionele zuivelproducenten graag hun aanbod willen diversifiëren met niet-zuivelproducten."

Toenemende vraag naar plantaardige eiwitten

Terwijl de consumptie van dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis, melk, eieren en kaas, de afgelopen decennia is toegenomen, neemt ook de vraag naar plantaardige eiwitten toe om de groeiende wereldbevolking te blijven voeden. De distributieovereenkomst tussen Vreugdenhil Dairy Foods en Cosun Protein stelt klanten in staat om te profiteren van een uitgebreid gamma van eiwitrijke poeders met de toevoeging van Tendra® Fava Protein Isolate. Gerben van Schaik, commercieel directeur bij Vreugdenhil, zegt: "Dit is een logische uitbreiding van ons productaanbod. We zijn trots op deze samenwerking met Cosun Protein en kijken met enthousiasme uit naar wat de toekomst brengt."

Innovatief product

Tendra® Fava Protein Isolate is een baanbrekend product, voortgekomen uit een specifieke extractietechnologie en een uniek zuiveringsproces. Het is een plantaardig eiwit met een neutrale smaak en geur dat de industriestandaarden voor smaak, zuiverheid en oplosbaarheid overstijgt.

Vreugdenhildairyfoods.nl

Bron: Vreugdenhil Dairy Foods