Ontdek de Voedselrevolutie in 'Spacefarming' Tentoonstelling in het Evoluon
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedselre­volutie in het Evoluon met Spacefarming

  • 07 juli 2023

Het Evoluon in Eindhoven presenteert van 24 september 2023 tot en met 23 maart 2024 de tentoonstelling "Spacefarming: het voedsel van morgen". Deze baanbrekende expositie, gemaakt door Next Nature, neemt bezoekers mee op een ontdekkingsreis naar de toekomst van voedsel en onderzoekt tevens de mogelijkheden van voedselverbouwing in de ruimte.

In het spectaculaire tentoonstellingsontwerp, bestaande uit ruimtelijke domes (koepels), worden verrassende ideeën en innovaties gepresenteerd van vooraanstaande wetenschappers, voedseltechnologen, boeren, designers, food startups, filosofen, producenten, ontwerpers en kunstenaars. De bezoekers worden ondergedompeld in alternatieve werelden met onverwachte invalshoeken en kansen voor ons voedsel.

Een aantal opmerkelijke hoogtepunten van de tentoonstelling zijn onder andere Margaret, de roestvrijstalen koe van Those Vegan Cowboys, die gras gevoerde melkproducten produceert zonder het gebruik van koeien. Daarnaast is er de Algae Dome van SPACE10, een indrukwekkende vier meter hoge bioreactor waarin microalgen worden gekweekt als een duurzaam alternatief voor vlees. Ook wordt de beleving van voedsel volledig op zijn kop gezet met de kunstinstallatie Cellular Alchemy van food futurist Chloé Rutzerveld.

Naast voedsel op aarde, verkent de tentoonstelling ook de mogelijkheden van voedselproductie in de ruimte. Ruimtebioloog Wieger Wamelink van de Universiteit Wageningen gaat aardappelen verbouwen op een nagemaakte Marsbodem, ter voorbereiding op toekomstige ruimtereizen. Bezoekers kunnen ervaren hoe planten groeien zonder zwaartekracht in een AR-installatie en astronaut André Kuipers deelt zijn persoonlijke ervaringen met voedsel in de ruimte.

Koert van Mensvoort, directeur van Next Nature, zegt: "We staan aan het begin van een nieuwe voedselrevolutie. De ideeën die we in deze tentoonstelling laten zien zijn slechts het topje van de innovatieberg. Het geeft mij vertrouwen dat de wereld in 2050 in staat zal zijn om 10 miljard mensen te voeden."

nextnature.net

Bron: Next Nature