Vion focust meer op Benelux en heroverweegt Duitse activiteiten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vion focust meer op Benelux en herover­weegt Duitse activiteiten

  • 05 juni 2024

Vion, een vooraanstaande speler in de vleesindustrie, legt meer nadruk op het versterken van geïntegreerde ketens in de Benelux. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid en waardecreatie voor al zijn partners. Deze strategische verschuiving komt hand in hand met een evaluatie van de activiteiten in Duitsland, gedreven door interesse van andere marktpartijen. Vion zoekt geschikte partners voor de Duitse activiteiten om verdere groei en een gezonde toekomst te waarborgen. Er worden geen sluitingen verwacht.

"Ons doel is ambitieus," zegt Ronald Lotgerink, CEO van Vion. "We willen het meest duurzame vleesbedrijf van Europa worden." Vion heeft goede relaties met boeren en maakt deel uit van gevestigde netwerken. Het bedrijf richt zich nu op de productie in de Benelux om zijn duurzame positie in Europa te verstevigen. Miljoeneninvesteringen in de locaties Groenlo, Tilburg en Boxtel illustreren de stappen om de organisatie toekomstbestendig te maken. Deze investeringen richten zich op dierenwelzijn, duurzaamheid en efficiëntie van de productie.

Positieve vooruitzichten voor Duitse activiteiten

Vion's bedrijven in Duitsland blijven winstgevend en hebben een sterke regionale positie. De recente verkoop van bedrijfsonderdelen in Noord-Duitsland heeft geleid tot interesse in de resterende Duitse activiteiten. Vion voert een strategische evaluatie uit en definitieve beslissingen zullen afhangen van de gesprekken met geïnteresseerde partijen. Vion blijft investeren in duurzame productie, waaronder zonnepanelen en verbeterde koelfaciliteiten. Deze investeringen vormen een solide basis voor de groei van de Duitse activiteiten.

Lotgerink benadrukt dat Vion vastbesloten is om de beste partners te vinden voor een voorspoedige ontwikkeling van de Duitse activiteiten. "We beloven dit aan onze werknemers, boeren en klanten." Vion blijft zich inzetten om zakelijke relaties te onderhouden en afspraken na te komen, om een soepele overgang te garanderen totdat eventuele transacties zijn afgerond.

Vion.nl

Bron: Vion Food Group