Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

  • 30 januari 2023

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maakte op 26 januari 2023, bekend dat Verstegen de winnaar is geworden van de EZK Energy Award 2022. Daarmee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en gebruik van hernieuwbare warmte noemen.

Van gas naar elektrisch

Binnenkort kan Verstegen zonder gas werken, door het omzetten van gas ingerichte processen naar elektrisch. In het kantoorpand, bijvoorbeeld met behulp van warmtepompen en LED-verlichting. Maar sinds kort ook in het productieproces, door de aanschaf en installatie van een speciale elektrische ketel. Dat was een ingewikkelde opgave, maar gelukkig niet onmogelijk. 

Het jury oordeel

De jury zei het volgende over Verstegen: "Verstegen Spices & Sauces is veranderd naar een duurzaam totaalconcept. Het heeft stap voor stap, samen met de netbeheerder, processen naar elektrisch omgebouwd. Hierdoor werkt Verstegen in 2023 vrijwel gasloos. Verstegens aanpak met de lokale netbeheerder is daarnaast breder toepasbaar."

Andere genomineerden en prijzen

Verstegen was genomineerd samen met Bakkerij Carl Siegert en De Noord-Hollands Bierbrouwerij. Een eervolle vermelding was er voor Dorpsmolen Reduzum. De Gemeente Middelburg ontving daarnaast een Energy Award voor gemeenten. 

Verstegen.nl

Bron: Verstegen Spices & Sauces