VBZ gaat voedselverspilling monitoren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

VBZ gaat voedselver­spilling monitoren

  • 17 januari 2022

Samen met de stichting Samen tegen voedselverspilling, de Universiteit van Wageningen, het Ministerie van Landbouw, VBZ en een aantal leden loopt er een pilot om een tool te ontwikkelen om voedselverspilling te monitoren die geschikt is voor de gehele VBZ-achterban.

Voedselverspilling in de zoetwarenbranche

De afgelopen maanden hebben er gesprekken tussen de bedrijven en de Stichting plaatsgevonden. Hieruit blijkt dat voedselverspilling binnen de VBZ-achterban relatief meevalt en dat veel verspilling op een hoge manier verwaard wordt naar bijvoorbeeld veevoer. Echter, hier en daar kunnen er nog stappen worden gezet. De monitoringstool is naar aanleiding van de informatie vanuit de pilot bedrijven momenteel afgerond. VBZ gaat zich de komende maanden dan ook via diverse communicatiekanalen inzetten om een bredere achterban met de tool te bereiken.

Benchmark

Wanneer genoeg bedrijven uit de VBZ-achterban meedoen, wordt het ook mogelijk om te benchmarken. Zowel de retail als de NVB hebben nu al voldoende deelnemende partijen om een sector representatieve benchmark t.o.v. sectorengenoten te publiceren. “De zoetwarenbranche kan hierin niet achterblijven. Daarnaast is, zoals Theo Heere en Thijmen Peter tijdens de ALV hebben aangegeven, het hebben van data cruciaal om ervoor te kunnen zorgen dat wij invloed in politiek Den Haag uit kunnen voeren om onze license to operate te kunnen behouden. Dit kan één van de vele manieren waarop onze branche zich kan positioneren doordat wij aantonen dat wij onze MVO-verantwoordelijkheid serieus nemen”, aldus Robbin Schwidder van VBZ.

Vbz.nl

Bron: VBZ