Van Loon Group maakt grote stappen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Van Loon Group maakt grote stappen

  • 28 december 2020

Op 2 november 2020 heeft Van Loon Group het bedrijf Groot Vlees in Nuth overgenomen. De vleesverwerker maakt grote stappen, op maandag 28 december is ook de overname van Bonfait goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt .

Overname Groot Vlees 

Binnen Van Loon Group is op dit moment Verhey Vlees verantwoordelijk voor de verwerking van alle runderen. Na de acquisitie wordt Groot Vlees geïntegreerd binnen Verhey Vlees. Hiermee vervalt de naam Groot Vlees en verandert per 1 januari 2021 in Verhey Vlees Excellent. Het onderbrengen van Groot Vlees onder Verhey Vlees is een logische keuze vindt Marko Groot, voormalig eigenaar van Groot Vlees BV.

“Met de overname van Groot Vlees krijgen we de beschikking over een fijnmazig distributienetwerk en een breder klantportfolio. Hierdoor kunnen we onze kwalitatief hoogwaardige rundvleesconcepten nog beter naar de markt brengen. Daarnaast is het een voordeel dat het bedrijf in Nuth ligt waar wij onze rundvleesactiviteiten dit jaar bij Verhey Vlees al geconcentreerd hebben”, zegt Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group.

overname Bonfait

Voor Van Loon Group is de overname van Bonfait een strategische keuze om verder te investeren in verbreding van haar productaanbod. Naast de markt van vlees, vleesproducten en vleesvervangers stapt van Loon Group met Bonfait in de nationale en internationale markt van koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. Bonfait wordt een zelfstandige divisie binnen de groep.

“We zijn een toekomstgericht bedrijf. Eerder zagen we kansen in de markt van vleesvervangers. Een aparte divisie voor maaltijden is voor ons de volgende stap om duurzaam te blijven groeien en ontwikkelen. Ook in deze markt gaan we onze rol als ketenregisseur invulling geven. Bovendien sluit het klantportfolio van Bonfait goed aan bij dat van ons.”, aldus Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group

vanloongroup.com

Bron: Van Loon Group