Overname Johma salades
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Overname Johma salades

  • 23 december 2020

IK Investment Partners (“IK”) verkoopt Signature Foods aan het Britse Pamplona Capital Management. Ook de producent van salades Johma in Losser vormt een onderdeel van Signature Foods. De financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. De transactie moet ook nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten

Signature Foods houdt zich bezig met de productie en verkoop van gekoelde gemaksvoeding op Europese markt. Dat gebeurt zowel via A-merken als huismerken. Het gaat daarbij onder andere om spreads, dipsauzen, tapas en maaltijdoplossingen. Signature Foods is eigenaar van verschillende toonaangevende consumentenmerken, waaronder Johma en Délio.

De onderneming is zeer sterk aanwezig in de Benelux, met name in de categorie spreads. Het afzetgebied werd onlangs uitgebreid naar Frankrijk, Duitsland en Polen. Het bedrijf heeft langdurige relaties met zijn klanten. Dat zijn zowel supermarkten als bedrijven in het foodservicekanaal. Signature Foods, met het hoofdkantoor in Hilversum. Er zijn meer dan 600 mensen werkzaam, verspreid over 7 productielocaties in Nederland, België en Polen.

IK investeerde in januari 2016 in Signature Foods en de afgelopen vijf jaar is het bedrijf uitgebreid naar nieuwe producten en markten. Er werden 4 strategische overnames gedaan en er kon een omzetgroei van meer dan 300 miljoen euro worden gerealiseerd. Het bedrijf wordt geleid door Erik Bras.

Bron: IK Invest

Bron: ©Johma