Van Loon Group vergroot assortiment met overname Conveni Landgraaf
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Van Loon Group breidt uit: overname Conveni Landgraaf

  • 24 januari 2024

Van Loon Group heeft recentelijk de productie- en verkoopactiviteiten van verse pastasauzen van Conveni Landgraaf overgenomen. Deze strategische zet is gericht op het versterken van het convenience-aanbod voor klanten in de retail- en foodservice sector. De transactie, die afgelopen week werd afgerond, markeert een belangrijke uitbreiding van het assortiment van Van Loon Group.

De productie van de verse sauzen zal in de loop van het jaar worden geïntegreerd in het bedrijf Maître in Oude-Tonge, dat een dochteronderneming is van Van Loon Group. Deze strategische stap is bedoeld om synergieën te creëren en efficiëntie te bevorderen.

Versterking van convenience aanbod in retail en foodservice

CEO Robert van Ballegooijen benadrukte het belang van deze overname voor de klanten van Van Loon Group. Door de divisie verse sauzen van Conveni te verwelkomen, wordt het huidige assortiment van verse maaltijden en soepen aanzienlijk uitgebreid. Van Ballegooijen verklaarde: "Deze lekkere koelverse sauzen vormen een waardevolle aanvulling op ons bestaande aanbod en versterken onze positie in de markten van retail en foodservice. "We streven ernaar om de activiteiten in de loop van dit jaar over te brengen naar Oude-Tonge."

Van Loon Group betrad de convenience-markt in 2021 met de succesvolle toevoeging van maaltijdbereider Bonfait aan de groep. In 2023 werd de expertise van Maître, gespecialiseerd in de productie van koelverse maaltijden en soepen, aan het portfolio toegevoegd. De recente overname van Conveni Landgraaf versterkt de positie van Van Loon Group als een toonaangevende speler in de convenience food sector.

vanloongroup.com

Bron: Van Loon Group