Van Gelder breidt uit met vlees- en visvervangers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Van Gelder breidt uit met vlees- en visvervangers

  • 20 februari 2024

Van Gelder, een prominente naam in de Nederlandse AGF-sector, onthult dit voorjaar een nieuw plantaardig assortiment. Het bedrijf, dat dagelijks verse groenten en fruit levert aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties, breidt nu uit met een reeks plantaardige vlees- en visvervangers. Deze producten zijn niet alleen bestemd voor zakelijke klanten, maar ook toegankelijk voor consumenten in de Versmarkt en het Experience Center te Ridderkerk.

Het assortiment is ontwikkeld in reactie op de toenemende vraag naar plantaardige alternatieven in de zorgsector. Van Gelder heeft ingezet op de productie van onder meer plantaardige burgers, gehaktballen en soepballetjes, evenals alternatieven voor lamsvlees, rosbief en gerookte zalm, gemaakt van een mix van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten.

Plantaardige producten van Van Gelder

De ontwikkeling van dit assortiment is het resultaat van anderhalf jaar onderzoek en experimentatie met diverse ingrediënten. Het resultaat is een mix die een voedzame basis vormt voor de producten. De basis bevat groenten, peulvruchten zoals favabonen, paddenstoelen en kruiden. Favabonen bieden voordelen zoals prebiotica, ijzer en vezels, wat bijdraagt aan een gezonde darmflora en een lager land- en watergebruik in vergelijking met rundvlees. Het assortiment kenmerkt zich door een hoog eiwitgehalte, een laag zoutgehalte en beperkte toevoegingen. De meeste producten zijn vrij van soja en gluten.

Deze nieuwe initiatieven benadrukken de rol van Van Gelder in de AGF-sector, gericht op het aanbieden van duurzame en plantaardige voedselalternatieven.

Vangeldernederland.nl

Bron: Van Gelder