Urk verankert zich als Europees seafoodcentrum
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Urk verankert zich als Europees seafoodcentrum

  • 30 mei 2023

Urk is een bruisend centrum voor de seafoodsector met meer dan 50 bedrijven en ruim 4.500 werknemers. Lokale bedrijven hebben de handen ineengeslagen om Urk als toekomstbestendig centrum voor visserij en visverwerking te positioneren. 

Het belangrijkste doel is het verbeteren van het opleidingsniveau van het personeel met behulp van een eigen academie. De Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU) wil ook het imago van Urk Seafood versterken.

Urk, een vissersdorp met 22.000 inwoners, groeit snel op het gebied van handel in en verwerking van seafood. Zalm is het leidende product met een stijgende vraag. Urk heeft alle troeven in handen om zich te vestigen als Europees centrum voor seafood, dankzij de gunstige infrastructuur en goed uitgeruste bedrijventerreinen voor directe verwerking en export.

De Urker seafoodsector zorgt voor toenemende werkgelegenheid. De Vereniging van Visgroothandelaren Urk werkt samen met ROC Friese Poort om de Urk Seafood Academy op te zetten, een scholingsprogramma gericht op de visverwerkende industrie.

Om het imago van Urk Seafood te versterken, wordt er een campagne ontwikkeld die zich richt op groothandels en retailers wereldwijd. De unieke aspecten van Urk Seafood zullen worden benadrukt. Wethouder Nathanaël Middelkoop van de gemeente Urk ondersteunt deze campagne en benadrukt de unieke positie van Urk als seafood hub.

Urkseafood.nl

Bron: Urk Seafood