Mijlpaal Meatable: van cel naar worst in acht dagen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mijlpaal Meatable: van cel naar worst in acht dagen

  • 26 mei 2023

Meatable, een pionier op het gebied van gekweekt vlees, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het bedrijf kan nu gekweekte varkensworstjes produceren in slechts acht dagen - minder dan 5% van de tijd die nodig is voor traditionele vleesproductie.

Dit is een revolutionair moment voor het bedrijf. Sinds de oprichting in 2018 werkt Meatable aan de missie om gekweekte vleesproducten te creëren zonder schade aan te richten aan mens, dier of planeet. Door efficiëntie, schaalbaarheid en hoge kwaliteit te waarborgen, heeft het bedrijf deze nieuwe stap kunnen zetten.

Meatable gelooft dat gekweekt vlees de oplossing is. “Het biedt dezelfde voedingsstoffen en smaak als traditioneel vlees, maar met minder schuldgevoel.” Het bedrijf maakt gebruik van pluripotente stamcellen en geavanceerde technologie. Deze stamcellen hebben van nature het vermogen om snel en eindeloos te vermenigvuldigen. De gekweekte vleescellen zijn identiek aan traditionele spier- en vetcellen, wat resulteert in dezelfde smaak en textuur. 

Meatable blijft werken aan haar missie om heerlijke gekweekte vleesproducten te creëren zonder schade toe te brengen aan mens, dier of planeet. Dit is cruciaal voor haar doel om tegen 2035 27 miljoen dierenlevens te redden.

Meatable.com

Bron: Meatable