Unilever boekt vooruitgang met regeneratieve landbouw in Europa
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Unilever scoort met regeneratieve landbouw

  • 03 oktober 2023

Stel je een wereld voor waarin de landbouw niet alleen voedsel produceert, maar ook bijdraagt aan het herstellen van onze planeet. Unilever maakt dit mogelijk en deelt nu de veelbelovende resultaten van haar inspanningen op het gebied van regeneratieve landbouw in Europa.

In 2021 lanceerde Unilever haar Regeneratieve Landbouw Principes, een gedurfd initiatief dat samenwerkt met boeren en leveranciers om de landbouw te transformeren. De focus? Het herstellen van de bodem, verzekeren van voedselvoorziening, en het bereiken van het Net Zero-doel voor 2039.

Twee van deze baanbrekende projecten, één gericht op tomaten in Spanje en de andere op rijst in Italië, laten al indrukwekkende milieuwinsten zien. Ondanks dat echte verandering in de landbouw vaak jaren duurt, toont Unilever aan dat broeikasgasemissies al zijn verminderd, biodiversiteit is vergroot en de waterkwaliteit is verbeterd.

Water- en bodembeheer

In Spanje werkte Unilever samen met Agraz om boeren te helpen hun gewassen te beschermen tegen droogte en biodiversiteit te bevorderen. Met geavanceerde technologie konden boeren preciezer irrigeren, wat leidde tot significante besparingen en een duurzamere landbouw. Resultaat? Een verbluffende daling van 37% in broeikasgasemissies en een toename van de bodemvruchtbaarheid.

Het verminderen van watervervuiling

In Italië, stond watervervuiling centraal. Samenwerkend met Parboriz ontdekte Unilever methoden die leidden tot een daling van tot wel 78% in chemische residuen in water.

Hanneke Faber, President Nutrition bij Unilever, stelt: "Het zien van deze impact is hartverwarmend. Het bewijst de kracht van samenwerking in het creëren van duurzame verandering."

Met momenteel negen actieve projecten die zich uitstrekken van Noord-Amerika tot Zuid-Azië, heeft Unilever grote ambities. Tegen het einde van het jaar wordt verwacht dat 300.000 hectare betrokken is, met een doel om tegen 2030 meer dan 100 programma's te hebben.

Unilever.com

Bron: Unilever