Umiami ontvangt €32,5M voor baanbrekende plantaardige vleestechnologie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Umiami ontvangt 32,5 miljoen voor plantaardige vleesinnovatie

  • 03 oktober 2023

Umiami, een Franse foodtech start-up, die plantaardig vlees creëert met een smaak en textuur die haast niet te onderscheiden zijn van echt vlees, heeft een indrukwekkende financieringsronde van €32,5 miljoen aangekondigd. Hiermee brengen ze hun totale financiering in slechts drie jaar naar niets minder dan €100 miljoen.

Umiami’s unieke 'umisation'-technologie zet de industrie op z'n kop. Ze zijn de eersten ter wereld die met minder dan 10 ingrediënten een product produceren dat niet alleen de smaak en textuur van vlees en vis nabootst, maar ook qua voedingswaarde evenwaardig is - en dat allemaal zonder controversiële additieven.

Industrialisatie en innovatie

Deze recente kapitaalinjectie, gesteund door zwaargewichten als Bpifrance, Astanor Ventures en Redalpine, heeft drie duidelijke doelen: Umiami's baanbrekende technologie verder industrialiseren, distributie in Europa versnellen en een stevige voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.

Versnelde distributie in Europa

Na hun succesvolle lancering in Zwitserland en uitbreiding in andere Europese landen, waaronder België en Nederland, is Umiami vastbesloten om zijn stempel te drukken op de Amerikaanse markt, die al warmloopt voor plantaardige vleesalternatieven. Met de benoeming van de ervaren John Hatto, met een indrukwekkende staat van dienst bij bedrijven als Lamb Weston en PepsiCo, aan het roer van hun Amerikaanse operaties, is het bedrijf meer dan klaar om de oversteek te maken.

Tristan Maurel, de CEO van Umiami, verwoordt het enthousiasme en de ambities van het bedrijf treffend: "Met ons uitzonderlijke team en geavanceerde technologie zijn we klaar om de toekomst van foodtech vorm te geven." En met hun recente prestaties en deze recente financieringsronde is het moeilijk om het daarmee oneens te zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Umiami, en voor iedereen die uitkijkt naar smakelijke en duurzame alternatieven voor traditioneel vlees.

Bijschrift foto: De co-founders van UMIAMI (van links naar rechts): Martin Habfast, Growth Director, Clémence Pedraza, Chief Impact Officer en Tristan Maurel, CEO. 

Umiami.com

Bron: Umiami