TurtleTree lanceert allereerste diervrije lactofer­rine
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

TurtleTree lanceert allereerste diervrije lactoferrine

  • 23 maart 2023

TurtleTree, een wereldleider in diervrije functionele zuiveleiwitten, lanceerde onlangs 's werelds eerste lactoferrine -LF+- een hoogwaardig bioactief melkeiwit en een van de krachtigste onderdelen van koemelk, met grote functionele voordelen voor het immuunsysteem, ijzerregulatie en spijsvertering. 

Lactoferrine, ook bekend als "roze goud" vanwege zijn hoge waarde en ijzerrijke roze tint, komt van nature voor in koemelk, maar de lage concentraties en de huidige grondstofintensieve extractieprocessen beperken de toegang voor veel mensen. Om de waarde van lactoferrine in verband te brengen met andere zuiveleiwitten zoals wei, dat ongeveer 1 dollar per kilo kost, wordt lactoferrine verkocht voor 700 tot 1500 dollar per kilo. Deze prijzen weerspiegelen de aanzienlijke middelen die nodig zijn om het zeer gewaardeerde eiwit te extraheren, waarbij tot 10.000 liter melk - of bijna 50 koeien die een week melk produceren - nodig is om slechts 1 kilogram gezuiverde lactoferrine te verkrijgen.

Schaarste

Hoewel lactoferrine tegenwoordig al wordt gebruikt in supplementen en zuigelingenvoeding, betekent de schaarste in het aanbod dat niet aan de vraag kan worden voldaan voor andere vruchtbare segmenten zoals sportvoeding. Directe toegang tot lactoferrine via volle koemelk kan een uitdaging zijn, omdat pasteurisatie tot 50% van het natuurlijk voorkomende eiwit verwijdert. Bovendien kan het voor bewuste consumenten die overstappen op plantaardige melk, waar lactoferrine niet inherent aanwezig is, moeilijk zijn om deze belangrijke voedingsstof binnen te krijgen.

Door het gebruik van precisie fermentatie, verwijdert TurtleTree koeien uit de lactoferrine toeleveringsketen en ontsluit een overvloedige, duurzame en betaalbare bron van de zeer gewaardeerde voedingsstof. Door dit te doen, maakt TurtleTree de verrijking van plantaardige zuivelproducten en andere alledaagse voedingsmiddelen mogelijk, waardoor alle segmenten van de bevolking kunnen genieten van de voordelen van lactoferrine. 

TurtleTree-oprichter en CEO Fengru Lin: "Door toegang te krijgen tot een van de krachtigste en meest multifunctionele eiwitten in melk, zien wij een betere voedseltoekomst voor ons, waarin meer mensen dan ooit tevoren hun persoonlijke voeding duurzaam kunnen verbeteren. Het benutten van de kracht van precisiefermentatie zal ons voorzien van een overvloedig aanbod van deze vitale voedingsstoffen waarvan alle bevolkingsgroepen kunnen genieten via alledaagse voedingsproducten."

Prnewswire.com

Bron: TurtleTree