FrieslandCampina opent lactoferrine productiefaciliteit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Friesland­Campina opent lactoferrine productiefa­ciliteit

  • 16 maart 2023

FrieslandCampina Ingredients opende op 16 maart 2023 een nieuwe lactoferrine productiefaciliteit in Veghel om te voorzien in de stijgende wereldwijde vraag naar dit ingrediënt in zowel de kinder- als volwassenvoedingsmarkt. Met de opening van de productiefaciliteit wordt de totale capaciteit van het bedrijf verhoogd van 20 naar 80 ton per jaar. 

Geavanceerde innovatie

In het gehele productieproces, van het ophalen van melk tot het verpakken en verzenden van het ingrediënt, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie voor absorptie, elutie, filtratie en sproeidrogen. FrieslandCampina Ingredients maakt daarbij gebruik van de verse melk die wordt geleverd door de bijna 10.000 leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina.

De productiefaciliteit draait voor 100 procent op groene stroom, grotendeels opgewekt op de leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina en gecertificeerd volgens de EU-regeling voor Garantie van Oorsprong. Alle water en zoutresten die tijdens het productieproces ontstaan, worden hergebruikt. De faciliteit voldoet daarnaast aan de richtlijnen van de Europese Commissie inzake "beste beschikbare technieken" (BBT) voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van apparatuur, waarmee hij voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

Frieslandcampina.com

Bron: FrieslandCampina