Trendrapport Bakkerijsector 2022
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Trendrapport Bakkerij­sector 2022

  • 31 januari 2022

Donderdag 27 januari presenteerde het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) het Trendrapport Bakkerijsector. In het rapport komen een aantal cijfers aan bod over de bakkerijsector, daarnaast is er een analyse gemaakt van de sterktes en zwakte van de branche en worden kansen en bedreigingen genoemd.

Sterktes en zwaktes

Een aantal sterktes die worden genoemd zijn: groeiend aandeel van ambachtelijke en startende ondernemers, kennis, ervaring en vakmanschap in de hele keten en een stabiele tot lichte stijgende sector in volume, besteding en werknemers. Als zwaktes noemt de NBC: een jaarlijkse daling van het aantal ambachtelijke bakkerijvestigingen, de groeiende vergrijzing binnen de sector en de onregelmatige werktijden.

Kansen en bedreigingen

Onder de kansen valt: groeiende interesse in nieuwe bakkerij-opleidingen, meer aandacht voor lokale producten en brood als basis van ons voedingspatroon. En een aantal bedreigingen die worden genoemd: daling aantal winkels van versspecialisten, nachtwerk en zwaarte van het werk wordt als negatief gezien en dalende instroom gediplomeerden bij zowel industrie als ambacht.

Bekijk het volledige rapport voor een totaaloverzicht van de kansen, zwaktes, kansen en bedreigingen in de bakkerijsector.

Trendrapport Bakkerijsector 2022

Bron: NBC