Timo Hoogeboom: FoodManager van het Jaar
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Timo Hoogeboom: FoodManager van het Jaar

  • 13 november 2023

Op het Nationaal Food Congres, gehouden in het Kurhaus in Scheveningen, werd Timo Hoogeboom, de voormalige CEO van Hak, onderscheiden als 'FoodManager van het Jaar'. Deze erkenning, een initiatief van FoodPersonality, wordt al 26 jaar uitgereikt en viert uitzonderlijke prestaties in de voedingsindustrie. Hoogeboom werd geroemd voor het transformeren van Hak van een traditionele conservenfabrikant naar een innovatief voedselbedrijf, met focus op plantaardige producten en biologische groenten en peulvruchten van Nederlandse bodem.

Vernieuwende strategie en productvernieuwing

Hoogeboom's aanpak bij Hak resulteerde in een significante vernieuwing van het assortiment en de marketingstrategieën. Hij richtte zich op peulvruchten als een gezond en duurzaam alternatief voor vlees, wat leidde tot een verjonging van het merk en de introductie van moderne productverpakkingen zoals stazakken. Zijn ambitie om tegen 2027 enkel biologische producten aan te bieden, werd door de jury als bijzonder innovatief en toekomstgericht geprezen.

Zorgvuldig selectieproces en jurybeoordeling

De uitverkiezing van de 'FoodManager van het Jaar' volgt een meerfasig proces. Een adviesraad van het Nationaal Food Congres stelt een shortlist samen, waarna een jury van eerdere winnaars en leiders uit de voedingsindustrie de uiteindelijke keuze maakt. Dit proces benadrukt de betrokkenheid en expertise van vooraanstaande figuren in de sector, waardoor de toekenning van deze prestigieuze titel een weerspiegeling is van aanzienlijke prestaties en invloed in de Nederlandse voedingsindustrie.

Bron: Foodpersonality

Bron: ©Foto: Guido Benschop