Samenwerking Normec Foodcare en AKSV
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Normec Foodcare en AKSV bundelen krachten

  • 10 november 2023

In een recente ontwikkeling hebben Normec Foodcare en de branchevereniging AKSV hun krachten gebundeld om de voedselveiligheid en kwaliteit in de gemaksvoedingsindustrie te verbeteren. Deze samenwerking is een reactie op de toenemende populariteit van gemaksvoeding, zoals kant-en-klaarmaaltijden en snacks, en de groeiende vraag naar gezonde en veilige voeding.

Samenwerking voor verbetering

Deze samenwerking markeert een primeur voor AKSV. Normec Foodcare zal AKSV ondersteunen met haar uitgebreide kennis en expertise op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Hierdoor krijgt Normec Foodcare toegang tot het netwerk van AKSV, waardoor ze beter kan inspelen op ervaringen en signalen uit de praktijk. Deze synergie belooft een verbetering in de regulering, kennisdeling en educatie binnen de gemaksvoedingsindustrie.

Kennisdeling en educatie

Een belangrijk aspect van deze samenwerking is de kennisdeling en educatie. AKSV zal de expertise van Normec Foodcare delen met haar leden via publicaties, bijeenkomsten en trainingen. Dit zal de leden van de vereniging in staat stellen om te voldoen aan de hoogste standaarden en strenge wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en voedselveiligheid. Het verstrekken van deze extra kennis en ondersteuning is essentieel om de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid goed in te vullen.

Reactie op uitdagingen in de voedingsindustrie

Aldo Evers, Senior Technisch Specialist bij Normec Foodcare, benadrukt dat de voedingsindustrie voor diverse uitdagingen staat. Dit omvat onder meer het verminderen van suiker, zout en conserveringsmiddelen in producten, het gebruik van duurzame verpakkingen en het waarborgen van voedselveiligheid. Jan Aaltzen Linde, voorzitter van de AKSV, bevestigt dat hun leden producten maken die voldoen aan hoge standaarden en strenge wettelijke eisen. De samenwerking met Normec Foodcare biedt hen toegang tot extra kennis en ondersteuning om deze verantwoordelijkheid goed in te vullen.

Normec Foodcare, helpt bedrijven voldoen aan alle relevante regelgeving op het gebied van voedselkwaliteit en -veiligheid. AKSV, de branchevereniging van de Gemaksvoedingsindustrie, heeft 35 leden die dagelijks gemaksvoeding leveren aan klanten in Nederland en het buitenland. Deze samenwerking tussen Normec Foodcare en AKSV onderstreept het belang van voedselveiligheid en kwaliteit in een industrie die voortdurend in ontwikkeling is.

www.normecfoodcare.com


Bron: ©Normec Foodcare