Timemanagement
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Timemana­gement

  • 08 april 2019
  • Door: Saskia Stender

Ken je dat? Je bureau is geel en roze van de post-its, want alles is even belangrijk en moest gisteren klaar zijn. Dat ene telefoontje, die klant die je nog wil bezoeken maar waar je geen contact mee krijgt, vragen via de mail die je direct ‘moet’ beantwoorden. Eigenlijk te gek voor woorden. Timemanagement is niet makkelijk.

Ik ben inmiddels al toe aan mijn 10e digitale systeem dat belooft mijn taken te stroomlijnen. Maar elk pakket heeft evenveel voor- als nadelen. Ik kom er maar niet vanaf; van die post-its!

‘Toch heb het ik redelijk voor elkaar’, zei ik maandagmorgen, trots op mezelf. ‘Ik loop netjes op schema’. Dacht ik

Ik reed richting het Westen toen dat telefoontje binnenkwam: “Heb je wat te doen mam, ik heb een ongeluk gehad met de motor en moet naar de huisarts…”. Op dat moment staat de wereld stil. Ik keerde om, belde de klant af en was er de rest van de dag voor mijn zoon. Gelukkig viel het achteraf allemaal mee. De motor was totall-loss, maar hij kwam er vanaf met alleen een zwaar gekneusde enkel. Ik reed die dag van hot naar her.

De volgende dag. Mijn hele planning kon weer op de schop. Ik loop een dag achter met mijn werkzaamheden en wat gisteren zo onbelangrijk leek, krijgt vandaag prioriteit. Voor ik het weet, word ik weer geleefd door post-its, telefoontjes, planningen en adverteerders waar ik achteraan moet bellen omdat het blad naar de drukker moet. 

Maar als ik heel eerlijk ben… ik zou niet anders willen, het houdt de boel levendig!

Dan maar wat minder gestructureerd.

Saskia Stender

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2019