Tekort grondstoffen en productiemiddelen hindert foodsector
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Tekort grondstoffen en productie­middelen hindert foodsector

  • 09 juni 2022
  • Door: Ron Duijkers

Een gebrek aan grondstoffen en productiemiddelen wordt door 27,5 procent van de ondernemers in de voedingsindustrie als belangrijkste belemmering gezien om aan de vraag van afnemers te kunnen voldoen. 

In de zuivelindustrie wordt deze belemmering door bijna 60 procent van de ondernemers genoemd. Een tekort aan arbeidskrachten wordt door 22,5 procent van de ondernemers in de voedingsindustrie als een beperking ervaren. Hier valt de brood- en deegwarenindustrie op, waar liefst 40 procent van de ondernemers schreeuwt om personeel. 

Opvallend is dat 25 procent van de ondernemers in de voedingsindustrie zegt zich op geen enkele manier belemmerd te voelen. Financiële beperkingen komen ook nauwelijks voor in de voedingsindustrie. Door slechts 1,1 procent van de ondernemers wordt dit als obstakel voor de productie genoemd. 

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2022