St. Paul neemt Koninklijke ERU over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

St. Paul neemt Koninklijke ERU over

  • 02 april 2024

St. Paul wil Koninklijke ERU overnemen. Deze belangrijke ontwikkeling, die wacht op de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), markeert een strategische verschuiving in de sector. De deal is een vervolg op een eerder begonnen samenwerking tussen de twee kaasgiganten in juni 2023.

Groei in de kaasmarkt

Het samensmelten van de expertise van St. Paul en Koninklijke ERU is een mijlpaal. Het markeert de ambitie van St. Paul om zijn leidende positie in de (smelt)kaasmarkt verder te verstevigen. Sinds de samenwerking in juni 2023, hebben ze samen Kasi Food overgenomen. Deze stap integreert twee krachtige spelers in de kaasindustrie. Het personeel van Kasi Food, nu onderdeel van Koninklijke ERU, opereert vanuit de ERU-vestiging in Woerden.

Details van de overname

St. Paul heeft plannen om alle aandelen van ERU Group B.V. over te nemen. De afronding van deze overname hangt af van de goedkeuring door de ACM. De strategische fusie tussen deze twee bedrijven belooft een krachtige impact op de kaasindustrie. Ze combineren hun krachten om een uitgebreid assortiment aan (smelt)kaasbereidingen te produceren. Dit is niet alleen relevant voor de consumentenmarkt, maar ook voor de out-of-home markt en de voedingsmiddelenindustrie.

Visie voor de toekomst

Dieter Kuijl, CEO van St. Paul, spreekt vol trots over deze stap. Volgens hem wordt St. Paul hiermee de grootste (smelt)kaasproducent in de Benelux. De focus ligt op het ontwikkelen en uitbreiden van hun (smelt)kaasproducten. Dit sluit aan bij de diverse behoeften van hun klanten. Maurits Sandberg, CEO van Koninklijke ERU, ziet in deze overname kansen om het merk verder te versterken. ERU, dat dit jaar zijn 200e verjaardag viert, is bekend om zijn kwalitatieve smeerkazen.

st-paul.com  
eru.eu

Bron: St. Paul