Slavakto wordt onderdeel van Vakbeurs Foodspecialiteiten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Slavakto onderdeel van Vakbeurs Foodspeci­a­li­teiten

  • 15 februari 2024

Slagers kunnen zich opmaken voor een jaarlijkse vakbeurs, dankzij een samenwerking tussen Stichting Slavakto en Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Deze bundeling van krachten resulteert in een completere versbeurs voor versspecialisten. De Vakbeurs Foodspecialiteiten staat gepland voor maandag 30 september en dinsdag 1 oktober in Expo Houten, terwijl de oorspronkelijke Slavakto, gepland voor 14 en 15 oktober in Utrecht, komt te vervallen.

Stichting Slavakto had aanvankelijk plannen om de beurs eens in de twee jaar te organiseren. Deze intentie werd mede ingegeven door het verdwijnen van de Noordelijke Slagers Manifestatie en de VAS-beurs. Dankzij de nieuwe samenwerking ontstaat er echter weer een jaarlijks ontmoetings- en inspiratiemoment voor de slagersbranche.

Breder publiek en aanbod

Het slagersvak evolueert voortdurend, met een groeiend assortiment aan gemaksproducten en innovaties. De samenwerking biedt de mogelijkheid om te voorzien in de behoefte aan kennis en inspiratie binnen de branche. Dit sluit naadloos aan op de bredere ontwikkelingen binnen de versbranches, zoals blurring en kant-en-klaar.

Steun van belangrijke spelers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en Vakcentrum voor zelfstandig retailondernemers onderstrepen de waarde van deze samenwerking. Voor hun leden biedt de vernieuwde opzet van de beurs een bredere bron van informatie en inspiratie, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van ambachtelijke versspecialisten.

Vakwedstrijden en verbreding

De Slavakto-vakwedstrijden behouden hun plaats en worden een essentieel onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Hierbij wordt ruimte geboden voor ambachtelijk bereide producten uit diverse keukens. Het openstellen van de vakwedstrijden voor versspecialisten uit andere ambachtelijke versbranches benadrukt de waarde van verbreding binnen de sector.

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024

De Vakbeurs Foodspecialiteiten, oorspronkelijk gericht op kaas- en delicatessenwinkels, heeft zich de laatste jaren verbreed. Met zo'n 6.000 bezoekers vorig jaar, belooft de editie van 2024 weer een belangrijk evenement te worden. Expo Houten op 30 september en 1 oktober 2024 biedt het platform voor deze bruisende beurs, met gratis toegang na voorinschrijving. 

vakbeursfoodspecialiteiten.nl

Bron: Slavakto