Schouten Europe neemt Nijland Food over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Schouten Europe neemt Nijland Food over

  • 03 januari 2022

Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food uit Goor over. Schouten neemt alle gebouwen en machines over en zet zich er voor in dat zoveel mogelijk werknemers van Nijland hun baan kunnen behouden. 

Verder groeien

De markt van plantaardige alternatieven voor vlees- en vis, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de concurrentie in de markt is toegenomen. “Wij hebben het produceren en verpakken altijd uitbesteed, zodat we flexibel waren en ons konden toeleggen op innovatie. De laatste jaren is er echter steeds meer krapte ontstaan in productie- en verpakkingscapaciteit. Dit kwam onze marktpositie niet ten goede. Deze overname biedt ons weer ruimte om verder te groeien’’, aldus CEO en eigenaar Henk Schouten.

Geen onbekenden

Schouten en Nijland zijn geen onbekenden van elkaar. Nijland heeft twaalf jaar lang producten voor Schouten verpakt. Sinds vijf jaar werden er bij Nijland ook enkele Schouten-producten geproduceerd. Nijland verpakte ook voor andere partijen en er werd in een aparte hal ook kip verwerkt. “Wij zijn specialist in het ontwikkelen, produceren en verpakken van plant-based producten, daar past het verwerken van kip niet bij. Dit zullen wij dan ook niet voortzetten’’, zegt Henk Schouten.

Sterk netwerk

De overname van Nijland betekent niet direct dat Schouten ál haar producten zelf gaat produceren en verpakken. “We hebben een sterk netwerk van gespecialiseerde en gewaardeerde productiepartners die zeker van toegevoegde waarde blijven voor ons bedrijf en waar we graag mee blijven samenwerken, aldus Henk Schouten. 

www.schoutenfood.com

Bron: Schouten Food