Schouten Europe introduceert plantaardig ei-eiwit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Schouten Europe introduceert plantaardig ei-eiwit

  • 04 april 2023

Schouten Europe kondigde op 4 april 2023 de lancering aan van haar nieuwste innovatie: een plantaardig ei-eiwit dat eruitziet en smaakt als dierlijk kippenei-eiwit. Het plantaardig ei-eiwit biedt dezelfde voedingsvoordelen als echt kippenei-eiwit, zonder dieren of het milieu te schaden. Het product is een uitkomst voor mensen met een allergie voor ei. 

Schouten Europe gelooft dat deze innovatieve oplossing bij uitstek geschikt is voor industrieel gebruik waarbij producenten ei-eiwit verwerken in producten. Eieren zijn de laatste jaren enorm in prijs gestegen, daarom is deze plantaardige variant ook prijstechnisch interessant.

Veelzijdig

Het plantaardige ei-eiwit van Schouten kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en sandwiches. Hierdoor is het een veelzijdig ingrediënt voor voedingsbedrijven die plantaardige opties willen toevoegen aan hun productlijnen. 

Het plantaardige ei-eiwit van Schouten is nu beschikbaar voor voedingsbedrijven en fabrikanten in Europa en daarbuiten. Het veganistische product is koelvers verkrijgbaar in palen van 4,5 kg en heeft een houdbaarheid van minimaal drie maanden. Het product is gemaakt van koolzaadolie en soja-eiwit en biedt de authentieke ervaring van kippenei-eiwit in zowel smaak als textuur.

Schoutenfood.com

Bron: Schouten Europe